Helyi közélet

2015.06.05. 15:58

Közlemény - Jobbik: Az ombudsman mióta cigányozhat?

Miskolc - Miskolcon évek óta vannak összevont hatósági ellenőrzések, amelyek teljesen erélytelenek és ebből fakadóan hatástalanok is.

Miskolc - Miskolcon évek óta vannak összevont hatósági ellenőrzések, amelyek teljesen erélytelenek és ebből fakadóan hatástalanok is. Ennek köszönhetően városunkban nagyon sok tisztességes miskolci egészséges, tiszta és legfőképp biztonságos környezethez való joga sérül. Sérül akkor, amikor a szennylé az utcán folyik, amikor bedrogozott fiatalok terrorizálják az időseket, amikor gyermekekkel lopatják el mások termését a bűnöző szülők, vagy amikor fejszével, harci kutyával készülnek lincselni Miskolc közterületein, és ebben a belügyminisztérium sem talál kivetnivalót. Ennek ellenére Székely László ombudsman nem a kiszolgáltatottak jogaiért aggódik, pusztán azt tartja jogellenesnek, hogy a miskolci hatóságok látványellenőrzései a döntően romák lakta városrészeket érintik.

A Jobbik kérdezi: hogyan állapította meg az ombudsman, mely városrészekben laknak döntően romák, mikor erről nem lehet statisztikát vezetni? Utánanézett-e annak, hogy a bűnügyileg frekventált városrészek és a PR-ellenőrzések által érintett városrészek fedik-e egymást? Ha megtette, tudhatja, hogy a hatósági ellenőrzések azokat a településrészeket érintik, ahol kirívóan sok a jogsértés. Ebben az esetben kérdezzük: a magas bűnözésről hogyan jutott eszébe a cigányság? Vannak-e az ombudsmannak előítéletei?

Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában