Helyi közélet

2015.06.23. 18:38

Interjú: Azteca

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a csíkszeredai születésű Azteca volt, aki sok érdekességet mesélt a miskolci hallgatók számára.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a csíkszeredai születésű Azteca volt, aki sok érdekességet mesélt a miskolci hallgatók számára.

Szabi: Mikor és hogyan kerültél közel a zenéhez?

Azteca: Profi alpesi síző karrierem során már átéreztem a house zene hatását magamon. Több síverseny előtt ez a zene hozott a megfelelő energiaszintre, és ezek voltak azok a pillanatok, amikor úgy döntöttem, hogy valamivel több kell legyen ebben a dologban számomra. Valahogy így a zene iránti vonzódásom.

Szabi: Hol volt az első komolyabb fellépésed?

Azteca: A szüleimnek köszönhetően megvettük az első dj pultot, ahol autodidakta módon szó szerint "megtanultam "keverni. Az első komolyabb fellépés egy pár hónapra rá érkezett a szülővárosomban, Csíkszeredán. Volt bennem némi drukk, de aztán egy nagyon jó kis dolog sült ki belőle, amit sohasem fogok elfelejteni.

Szabi: Egy partyn milyen stílust játszol leginkább?

Azteca: A finomabb techno-tól egészen az igazi deep house-ig. Időtől és helytől függően persze. Ezeken a paramétereken belül mindent játszom ami kiváltja belőlem a megfelelő energiákat, és ezáltal remélhetőleg a közönségből is. :)

Szabi: Mikor jelent meg az első zenéd,és mikor várható friss megjelenésed?

Azteca: Az első zeném bakeliten jelent meg, ha jól emlékszem 2012-ben. Egy közös kollaboráció Adrianho-val. Azután kezdtem dolgozni Bolivarral, aki egy nagyon tehetséges fiatal producer. Első közös zenénk 2013-ban, a legutóbbi 2015-ben jelent meg.A következő kiadásunk június 30-án lesz az Aula Records-nál, ezen kívül még van egy mano & azteca Ep is, ami az OXIA remixet is tartalmazza, és júliusban jelenik majd meg a Cyclic Records-nál.

Szabi: Több Debut rendezvényen is játszottál, hogyan jött a közös munka a srácokkal?

Azteca: A Dj Cartman által megszervezett 2009-es Justmusic Championship-en találkoztunk először, ahol Dj Garay volt az egyik zsűritag. Itt különdíjat nyertem, ami után érkezett az első ajánlat Garay által a Debut bulikkal kapcsolatban.

Szabi: Milyen Romániában club élet?

Azteca: A román club élet nagyon zsúfolt. Sok a jó buli. Sok a jó fesztivál. Nagyon színvonalasak a clubok országszerte. Örülök, hogy a legtöbb clubban már lehetőséget kaptam játszani.

Szabi: Tervek?

Azteca: Szerintem mindig fejlődni kell. Minél fentebb szeretnék jutni, és minél elismertebb lenni külföldön is. Persze sok munka jár ezzel, de beleadok mindent, hogy a céljaimat elérjem!

Szabi: Köszönöm a beszélgetést, további sikereket Neked!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában