Helyi közélet

2015.06.27. 11:25

Így nem akarják a cementgyárat

Miskolc - 2073 aláírást gyűjtött össze a Miskolci Cementgyár Stop! Munkacsoport.

Miskolc - 2073 aláírást gyűjtött össze a Miskolci Cementgyár Stop! Munkacsoport.A hejőcsabai cementgyár újraindítását ellenzők idén áprilisban civil munkacsoportot alakítottak, így tiltakozva az engedélyezési dokumentációban szereplő – szerintük – aggasztó technológiai leírás ellen. Szakmai, jogi lépéseket tettek, valamint aláírásgyűjtésbe kezdtek. Az elmúlt hetekben 2073 aláírást gyűjtöttek össze, amelyben a támogatók deklarálják: egészségügyi és környezetvédelmi okokból nem szeretnék a Hejőcsabai Cementgyár újraindítását. Illetve felkérik a miskolci önkormányzatot és a képviselőket, hogy akadályozzák ezt meg.

A civil csoport képviselőitől – F. Nagy Zsuzsannától, Kerek Istvántól és dr. Megay RóberttőlKovács Zsolt kabinetvezető-helyettes vette át a petíciót pénteken. Az átadáson a cementgyár egykori dolgozói is jelen voltak, egyikük szerint semmilyen kockázata nincs a gyárnak, Európában mindenhol így működik, ahogy a miskolcit szeretnék üzemeltetni.

A civilek azt is elmondták, ha az önkormányzat részéről nem lesz válasz, akkor a jog és a nyilvánosság útján haladnak tovább.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában