Helyi közélet

2015.06.24. 19:16

Felnőtt korba lép az utcaszínház Ózdon

Ózd - Az előttünk álló hétvégén tizennyolcadik alkalommal rendeznek Utcaszínházi – és Zenei Napokat Ózdon.

Ózd - Az előttünk álló hétvégén tizennyolcadik alkalommal rendeznek Utcaszínházi – és Zenei Napokat Ózdon.

A Bárka Színpad által megálmodott, és közel két évtizede minden évben megtartott esemény helyszíne továbbra is változatlan, az Ifjúsági Parkba várják az érdeklődőket. Amennyiben esős időjárás köszöntene a városra szombaton és vasárnap, abban az esetben a koncerteket és a színházi előadásokat a közeli Civil Házban tartják meg. A szűkös költségvetés ellenére ezúttal is színvonalas programot állítottak össze, amely igyekszik minden korosztályt megszólítani.

- Felnőtt korba léptünk, amit nagy eredménynek tartok – válaszolt a felvetésünkre Tompa Zoltán, a Bárka Színpad vezetője. – A lakosság számára fontos ez a rendezvény, amit a visszajelzések is igazolnak, ezért valahogy az utolsó pillanatban mindig összeáll a program. Idén is a szűkös anyagiak határoztak meg mindent, de szerencsére érdekes és változatos menüvel várunk mindenkit az Ifjúsági Parkba. Fontos megemlíteni az általunk alapított Önzetlen Odaadó Munkáért Díjat, amelyet idén Fazekas Ildikónak szánunk, az összetett, állatvédelmi tevékenységéért.

Az Utcaszínházi – és Zenei Napok programja szombaton délután fél háromkor kezdődik, méghozzá debreceni gólyalábasok produkciójával. Ezután az Ózdi Gyöngyvirág Néptánc Egyesület és a Bárka Színpad közös népzenei előadása következik. Az ORT-IKI Bábszínház után Bartha Tóni Paprika Jancsija tér vissza. Az esti órákban az ózdi Sunrise, a fővárosból érkező Riddim Colony és az Ozone Mama Együttes lép föl. Vasárnap ugyancsak 14.30-tól a Kereplő Családi Színház nyitja a napot, utánuk a Harlekin Bábszínház, majd a Zűrös Banda Zenekar előadása következik. Zárásként a budapesti Babel Zenekar rock, és a Kistehén Zenekar alternatív muzsikájára szórakozhatnak az ózdiak.

Tompa Zoltán hozzátette: felajánlásokat, ajándékokat továbbra is elfogadnak, de a 18 évesekre a fesztivál külön is gondol, pláne, ha ezt előre jelzik majd a fiatalok.

ÉM-ME


(Kattintson a képre a teljes méretért!)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában