Helyi közélet

2015.06.29. 18:13

Borból lett a szuper bringapálya Bodrogkisfaludon

Bodrogkeresztúr, Bodrogkisfalud - A gyerekek most már biztonságos körülmények között biciklizhetnek Bodrogkisfaludon.

Bodrogkeresztúr, Bodrogkisfalud - A gyerekek most már biztonságos körülmények között biciklizhetnek Bodrogkisfaludon.

Biciklipályát kaptak a bodrogkisfaludi és a bodrogkeresztúri fiatalok, így már biztonságosan sportolhatnak, közben pedig szoros barátságok szövődhetnek. A Bodrogkisfaludért Egyesület tagjai mindig félve nézték, hogy veszélyes helyeken, olykor a főút közelében bicikliznek a kamaszok. Ezért elhatározták, hogy BMX-pályát építenek, ahol a fiatalok végre biztonságos keretek között hódolhatnak szenvedélyüknek. Bodó Judit, az egyesület képviselője elmondta: februárban farsangra hívták borbarátaikat. Ennek keretében több borász felajánlása segítségével boraukciót szerveztek annak reményében, hogy a befolyt összegből biciklipályát tudnak építeni a gyerekeknek.

Közös erővel

– A cél önmagában is nemes volt, de az eredmény sokkal gazdagabb, mint azt reméltük. A falu apraja-nagyja részt vett az előkészületekben, és a kivitelezés során is hihetetlenül sok segítséget kaptunk helyi vállalkozóktól és az itt élő emberektől. Természetesen a kamaszokat is bevontuk a vendéglátástól kezdve a betonozáson keresztül minden folyamatba – mesélte Bodó Judit, aki maga is borász az egyik pincészetben.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában