Helyi közélet

2015.05.03. 14:26

Vakvezető kutyák világnapja Miskolcon is

Miskolc - Az ország csak nem 20 városához hasonlóan természetesen központjában, Miskolcon is megemlékezett a vakvezető kutyák április 27-i világnapjáról a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola.

Miskolc - Az ország csak nem 20 városához hasonlóan természetesen központjában, Miskolcon is megemlékezett a vakvezető kutyák április 27-i világnapjáról a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola.

Számos izgalmas és érdekes programmal vártuk az érdeklődőket 25-én, szombaton a Miskolc Plazaban. Gyerekek és felnőttek érkeztek is szép számmal, és a vakvezető kutyával közlekedő tapasztalati szakértőinktől sok hasznos információt megtudhattak e rendkívüli, négylábú segítőkről és egy látássérült ember mindennapjairól. Sok bátor vállalkozó kipróbálta lefedett szemmel való közlekedést egy vakvezető kutya vezetésével. Emellett megismerkedhettek a Braille-írással is. Kipróbálhatták magukat az illatfelismerő játékunkban és vakvezető kutyás kvízünkben, valamint a látássérült emberek számára készült labirintus játékban is. Érdekességekben nem volt tehát hiány. Demonstrátor kutyáink, Dió és Delta mellett nagy sikert aratott még a vakvezető kutya tanuló, Flash is, aki önkéntes nevelőcsaládjával érkezett a helyszínre. Programunk megvalósításában nagy szerepet vállaltak önkéntes segítőink is – köszönet érte.

Az országos rendezvény fontos pontja volt a budapesti helyszínen 123 luftballon szabadon engedése. Ez az összefogás jelentősége mellett a hiányra is felhívta a figyelmet: 123 hivatalos tanúsítvánnyal rendelkező vakvezető kutya ugyanis rendívül kevés hazánkban, ahol mintegy 80 ezer látássérült ember él. Van hát mit tennünk és együtt többet tehetünk azért, hogy minél több látássérült ember élhessen ilyen csodás segítőkkel. Erről is szólt a vakvezető kutyák világnapja alkalmából szombaton országszerte, így Miskolcon is megtartott rendezvény.

- A Baráthegyi csapata -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában