Helyi közélet

2015.05.07. 13:47

Újhelyben akár falra is lehet mászni

Sátoraljaújhely - A címben megfogalmazott állítás teljes mértékben szó szerint értendő, hiszen szerdán délelőtt a sátoraljaújhelyi Zemplén kalandparkban átadták a legújabb attrakciót, a Mászófal központot.

Sátoraljaújhely - A címben megfogalmazott állítás teljes mértékben szó szerint értendő, hiszen szerdán délelőtt a sátoraljaújhelyi Zemplén kalandparkban átadták a legújabb attrakciót, a Mászófal központot. Mint azt Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere a megnyitón elmondta, egyelőre ez a hivatalos elnevezés, bár lehet, később találnak neki másikat.

A Mászófal központ egy olyan épület, amely több funkciót is ellát. Ezek közül csak az egyik az, hogy kívül és belül is lehet mászni, a belső legnagyobb magasság 18, a külső 22 méter. A központ szálláshelyeket is kínál a látogatóknak, 2300 forintért választhat a turista, hogy kényelmes ágyban kívánja eltölteni az éjszakát, vagy a mászófal mellett sátorban, egy kicsit a hegymászás élményét kínálva, mintha magán a hegyen éjszakázna a kalandvágyó. A megnyitón az is elhangzott, a kalandpark tavaszi hadjárata egyelőre befejeződött, de a harcot tovább folytatják a látogatók kegyeiért. A nemrégiben átadott Dongó és Sólyom névre keresztelt átcsúszó után a mászófal ad aktív pihenésre lehetőséget, így azt tervezik, hogy a jelenlegi évi 200 ezres látogatószámot 500 ezerre kívánják feltornázni, ennek érdekében építenek a központ közelébe még egy ikerfalat, amelyek miután teljesen azonos felépítésűek lesznek, versenyek rendezésére is alkalmassá válnak.

A megnyitó végén a város polgármestere elmondta, ezzel nem fejeződött be a beruházások sora, további terveik is vannak, amelyekhez várják a pályázati lehetőségeket.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában