Helyi közélet

2015.05.20. 16:40

Nézőpont: Okostónik

<em>Baj van Lillafüreden. Nem nagy, hiszen szerencsére nem vágtak ki fákat, ráadásul megvan a csodás szálló is a tóval, de… Egyrészt ott van a szépen felújított és karbantartott, bekamerázott, virágokkal teli függőkert és néhány száz méterre a Palotaszállótól a készülő DVTK Park. Másrészt van a sétány a parkkal a büfésorig, parkolókig. Tetszettek látni mostanában, turistaszezonban?</em> <strong>Juhász-Léhi István jegyzete</strong>.

Baj van Lillafüreden. Nem nagy, hiszen szerencsére nem vágtak ki fákat, ráadásul megvan a csodás szálló is a tóval, de… Egyrészt ott van a szépen felújított és karbantartott, bekamerázott, virágokkal teli függőkert és néhány száz méterre a Palotaszállótól a készülő DVTK Park. Másrészt van a sétány a parkkal a büfésorig, parkolókig. Tetszettek látni mostanában, turistaszezonban? Juhász-Léhi István jegyzete.Összetört padok és szemetes­edények, kiálló, balesetveszélyes fémcsövek, hiányos beton elválasztók, megroggyant hirdetőtábla-keret, grafiti és „figyelem, a korlát balesetveszélyes” felirat. Ez utóbbit mondjuk egy ovis nem tudja elolvasni, de semmi gond. Mielőtt még továbbmennénk: igen, politikus elvtársak, vállalom! Vállalom! Én, az oktondi újságíró – okostóni – vagyok a hibás mindezért. Mert ugye, ha nem írnánk meg, akkor nem lenne semmi baj. Így meg? Hát nem megírják?!

Halkan jegyzem meg: nem kellenek mindezek felújítására súlyos tízmilliók, csak egy kis odafigyelés lenne jó. Egy kis szeretet, ne adj Isten, szerelem a hely iránt. Mert a csúnya okostónik – szerencsére nagyon sokan vagyunk – más szemetét is képesek lehozni az erdőből. Igaz, mindennek nem szervezünk sajtótájékoztatót.

Négyévente.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában