Helyi közélet

2015.05.19. 09:20

Megújult és modern lett a régiben

Sátoraljaújhely - Megújult a Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség épülete.

Sátoraljaújhely - Megújult a Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség épülete.

A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség évek óta a Kazinczy út 33. szám alatt működött, de miután az épület a városi önkormányzat tulajdonában állt, ezért az ügyészség bérlőként használta az épület egy részét.

Felújított és bővített

Az ügyészségre háruló feladatok kibővítése szükségessé tette a létszám bővülését, így a bérelt ingatlanrész is szűkössé vált. Három évvel ezelőtt az ügyészség megvásárolta az ingatlant, majd megkezdték a bővítés megtervezését. A kivitelezési munkák 2014. április 10-én kezdődtek, a szerződés szerinti befejezési határidő 2015. április 10. volt, amit sikerült tartani.

Az átalakított és felújított ügyészségi épület megjelenése, minősége a mai modern építészeti irányelveknek magas szinten megfelel. A komfortos kialakítás, a helyiségek belsőépítészeti megjelenése mind a dolgozók komfortérzetét növeli. Az épület részlegesen akadálymentesített, biztonságtechnikai és behatolásvédelmi rendszere megfelel a mai kor igényeinek, így adott az épület jellegének megfelelő biztonságos működés.

Az új járási ügyészség két szinten helyezkedik el, az épületrész hasznos alapterülete 494 négyzetméter, az épülethez tartozó zárt udvarban 16 darab parkoló biztosított. Az épület átalakításának és felújításának költsége tervezéssel, műszaki ellenőrzéssel együtt mintegy 150 millió forint volt.

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész a hétfői átadáson egyebek mellett elmondta, biztos abban, hogy ez a felújított és kibővített épület tovább növeli a Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészségen dolgozó 6 ügyész, 1 alügyész, 1 fogalmazó és 5 adminisztratív munkatárs hatékonyságát.

A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség illetékességi területén két rendőrkapitányság működik: Sátoraljaújhely, Sárospatak. 52 települést látnak el, amelyeken összesen 64,5 ezer ember él.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában