Helyi közélet

2015.05.21. 12:12

Lillafüred: a főszezonra rendbe teszik

Lillafüred - Jövőre történhet jelentősebb fejlesztés a turisták kedvenc kirándulóhelyén.

Lillafüred - Jövőre történhet jelentősebb fejlesztés a turisták kedvenc kirándulóhelyén.

Szerdai cikkünkben beszámoltunk arról, hogy Lillafüred egy része elhanyagolt, sokkal több törődést igényelne. Ez azért is lenne fontos, mert a városrész a turisták kedvenc kirándulóhelye. A témával kapcsolatban kérdéseket tettünk fel a miskolci önkormányzatnak, melyre írásban a következő választ kaptuk:

„A polgármesteri hivatal, a Városgazda Kft. és a Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) munkatársai két héttel ezelőtt bejárást tartott Miskolc idegenforgalmi szempontból frekventált részein, így Miskolc-Lillafüreden is. A szemle célja az volt, hogy felmérjék, milyen állapotban van ez a terület, milyen felújítást és karbantartást igénylő munkákat kell elvégezni.

Miskolc-Lillafüred nagy része – még az Észak-Magyarország korábbi cikke szerint is – alkalmas a turisták fogadására, rendezett, a függőkert pedig gyönyörű. Ezt erősíti az is, hogy tavaly a kisvasút állomásánál fekvő parkot tetette rendbe a város: kicserélték a hulladékgyűjtőket és felújították az utcabútorokat.”

Feltárták

„A bejárás az említett területen ugyanazokat a hiányosságokat tárta fel, amelyeket az Észak-Magyarország is említett. E szerint fel kell újítani az utcabútorokat, új hulladékgyűjtő edényeket kell kihelyezni a felső parkoló és a büfésor környékére. (A büfésor nem városi tulajdon.) A hivatal az árajánlatot már bekérte az eszközök beszerzésére és a karbantartási munkák elvégzésére. Ha ez megvan, jöhet a munkavégzés, eszközbeszerzés, hogy a turisztikai főszezonra már ez a terület is rendezett legyen. Még korábban megrendeltük a felső büfésor melletti híd korlátjának javítási munkáit is.

A város számára fontos, hogy a közterületeken, különösen a turisztikailag frekventált részeken rend és tisztaság legyen. A belvárosban és a turisztikai attrakciók környékén mindennap van takarítás, parkgondozás, kiemelten figyelnek a fűnyírásra.

Miskolc-Lillafüreden 2016-ban történhet nagyobb léptékű fejlesztés. Az idén gyógyhellyé nyilvánításának 80. évfordulóját ünneplő városrész több százmillió forintos pályázati támogatásban részesülhet a következő évben. Addig marad az „önkormányzati önerő”, a rendszeres ellenőrzés és odafigyelés, valamint a feladatok elvégzése” – szól a városházi válasz.

ÉM-HE


Baj van Lillafüreden. Nem nagy, hiszen szerencsére nem vágtak ki fákat, ráadásul megvan a csodás szálló is a tóval, de… Egyrészt ott van a szépen felújított és karbantartott, bekamerázott, virágokkal teli függőkert és néhány száz méterre a Palotaszállótól a készülő DVTK Park. Másrészt van a sétány a parkkal a büfésorig, parkolókig. Tetszettek látni mostanában, turistaszezonban? Juhász-Léhi István jegyzete. tovább »

Miskolc - Lillafürednek van olyan része is, ahonnan menekülnek a turisták. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában