Helyi közélet

2015.05.13. 23:33

Közlemény - Új, kombinált csatornatisztító berendezés és speciális jármű Miskolcon

Miskolc - A MIVIKÖ Miskolc Kft. a Miskolc Holding Zrt. tagvállalataként 2009 óta működik közre a város területén lévő csatorna- és vízhálózat karbantartásában, állapotfelmérésében, a Miskolc tulajdonában lévő ingatlanok belső közműhálózatán jelentkező hibák korszerű vizsgálatában.

Miskolc - A MIVIKÖ Miskolc Kft. a Miskolc Holding Zrt. tagvállalataként 2009 óta működik közre a város területén lévő csatorna- és vízhálózat karbantartásában, állapotfelmérésében, a Miskolc tulajdonában lévő ingatlanok belső közműhálózatán jelentkező hibák korszerű vizsgálatában. A város csatornahálózatán végzett jelentős és folyamatos karbantartás eredményeképp kimutathatóan csökkent a lakossági hibabejelentések száma. A cég piacbővítéseként több éve más kelet-magyarországi nagyvárosban is sikeresen folytatja tevékenységét, és jelen vannak a régióban zajló mélyépítési kivitelezéseknél is.

A MIVIKÖ Miskolc Kft. a csatornahálózat karbantartásra alkalmazott gépparkját most egy korszerű, nagyteljesítményű kombinált csatornatisztító célgéppel és további speciális eszközökkel bővítette. A fejlesztés célja a jelenlegi géppark életkorának javítása és a rendelkezésre álló kapacitás bővítése.

– A MIVIKÖ Miskolc Kft. a közel 50 millió Ft értékű fejlesztést eredményes gazdálkodásának köszönhetően önerőből valósította meg. A kapacitásnöveléssel további piacbővítést és a géppark jobb kihasználtságát tesszük lehetővé, mely tovább javítja szolgáltatási területünk eredményességét. Ennek a speciális csatornatisztító gépjárműnek a feladata többek között a MIVÍZ Miskolci Vízmű Kft. üzemeltetésében lévő csatornaközmű-hálózat biztonságos működésének elősegítése és közvetetten a viziközmű szolgáltatás zavartalanságának biztosítása – mondta a bemutatott új gép kapcsán Dr. Schweickhardt Gyula, a MIVIKÖ Miskolc Kft. ügyvezetője.

A bemutatón Kiszela Gergő, a cég szolgáltatási vezetője hozzátette, a csatornatisztító célgép a város helyi adottságaihoz igazodva egyedi felépítménnyel készült. – Kiemelt alváz és rövidebb tengelytávolság a szűk utcák, nehezen megközelíthető ingatlanok gyors elérése érdekében, talán így jellemezhető a gépjármű, melyet a hatékony munkavégzéshez a ma elérhető legnagyobb teljesítményű berendezésekkel szereltek fel.

MIVIKÖ Miskolc Kft.

2014-ben működésének legmagasabb árbevételét érte el a 2012-ben önkormányzativá vált cég. A tíz százalékos árbevétel-növekedés új munkahelyeket és új telephelyet is jelentett akkor a MIVIKÖ Miskolc Víziközmű-karbantartó és Környezetvédelmi Kft.-nek. – A sikeres működéshez szükség volt a szervezet átalakítására, az ISO 9001 és ISO 14001 szerinti auditálásra. De egy siker akkor igazán jelentős, ha a munkahelybővítés mellett új eszközök beszerzése és a piaci megrendelések növekedése kíséri. Természetesen az eredményes működés mellett alapvető elvárás a társaság felé, hogy a lakosság is elégedett legyen a munkánkkal. Ezt a lakossági hibabejelentések csökkenő száma igazolja – mondta a tájékoztatón a cégről Dr. Schweickhardt Gyula ügyvezető.

- Pásztor Imre, Miskolc Holding -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában