Helyi közélet

2015.05.23. 10:06

Két pályázó a miskolci színház igazgató posztjára

Miskolc - A színház.hu portál írja, meg nem erősített információkra hivatkozva, hogy Béres Attila rendező és Dózsa László színművész a két pályázó a miskolci nemzeti színház élére.

Miskolc - A színház.hu portál írja, meg nem erősített információkra hivatkozva, hogy Béres Attila rendező és Dózsa László színművész a két pályázó a miskolci nemzeti színház élére.Mint ismert: a miskolci közgyűlés rendkívüli ülésén hívták vissza igazgatói posztjáról az addigi direktort, Kiss Csabát, a színházon belüli rossz hangulatra, és a művészeti tanács megszűnésére hivatkozva. Új pályázat kiírásáról is döntöttek. Ennek elbírálásáig Szabó Máté rendező, a művészeti tanács tagja megbízott igazgatóként vezeti a teátrumot. (A művészeti tanács tagja még rajta kívül Béres Attila, Keszég László, Szőcs Artur, Rusznyák Gábor rendező).

A színház.hu most azt írja, a megadott határidőig Béres Attila pályázott az igazgatói állásra, rajta kívül Dózsa László színművész nyújtott még be pályázatot.

Az Észak-Magyarországnak néhány napja, de a pályázat lezárulta után Kiss Gábor alpolgármester azt mondta, ketten pályáztak, de neveket egyelőre nem kívánt közölni.

Béres Attila jelenleg a szombathelyi színház főrendezője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában