Helyi közélet

2015.05.31. 12:15

Interjú: Irie Maffia

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere az idén 10 éves Irie Maffia két oszlopos tagja Élő Márton és MC Kemon voltak akik sok érdekességet megosztottak a miskolci hallgatókkal.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere az idén 10 éves Irie Maffia két oszlopos tagja Élő Márton és MC Kemon voltak akik sok érdekességet megosztottak a miskolci hallgatókkal.

Szabi: Hogyan teltek az elmúlt hónapok?

Irie Maffia: Elkezdtük a zenekar 10 éves jubileumi turnéját és kiadtunk egy lemezt is ezzel kapcsolatban aminek fantáziadúsan az "Irie Maffia 10" címet adtuk. Ezt meg lehet hallgatni egyébként az összes online felületen, amit az ember ismer. Egyébként elég friss az anyag, csupán néhány hete van kint, vagyis a "Parkos" bulink előtt volt a megjelenés, azóta pedig folyamatosan koncertezünk, tehát bemutatjuk a korongot. Nemrég Erdélyben is jártunk, ahol szintén nagyon sok élmény ért bennünket és remek közönség várt mindenhol. Imádtuk!

Szabi: Mit kell tudtunk az albumról?

Irie Maffia: Tíz számot terveztünk a lemezen megjelentetni, de végül 11 track került fel rá. Szerintünk egy jó irányba haladó energikus korong lett. Próbáltuk egyrészt a "Nagyon jó lesz" c. albummal elkezdett vonalat továbbvinni, de mindemellett, mivel ez egy tíz évet felölelő lemez akar lenni, azért valamelyest utaltunk a korábbi stílusokra is, tehát vannak benne az első két lemezünkre jellemző hangzások, dalok de van rajta például klasszikus reggae is. Megtalálható Kemonnak egy magyar száma is, ami a "Tisztelet" c. dal és amire nagyon büszkék vagyunk. Ezúttal közreműködők nem voltak mellettünk, direkt úgy gondoltuk, ha 10 év, akkor kizárólag saját dolgot akarunk összerakni. A Jump Up és a Tisztelet c. dalokhoz már tavaly megjelent a klip, de elkészült az "Easy As One Two Three" zenéhez is egy videó, ami az idei Sziget himnusz és ami hatalmas megtiszteltetés számunkra. A fesztiválon amúgy Robbie Williams előtt leszünk láthatóak és hallhatóak, amit nagyon várunk már.

Szabi: Hogyan fog telni a nyár?

Irie Maffia: Elég mozgalmas lesz, nem nagyon van van szabad hétvégénk a nyáron. Leszünk a Hegyalja fesztiválon, a Szigeten, Volton, Soundon és a Strand fesztiválon is, de ezenkívül számtalan kisebb szabadtéri rendezvényen, városi napon és klub koncerten részt fogunk venni. Június elején pedig New York-ban lépünk fel egy nagy Brooklyni feszten, szóval nem fogunk unatkozni. :)

Szabi: Tervek?

Irie Maffia: Most leginkább a lemezbemutató turné az, ami a legtöbb időnket leköti, viszont idén még tervben van egy-két szám megjelentetése. Van egy nóta, ami lemaradt a lemezről, azt szeretnénk hamarosan befejezni, de vannak titkos terveink is..:)

Szabi: Köszönöm az interjút srácok! További Sikereket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában