Helyi közélet

2015.05.28. 15:12

Interjú: Chris Lawyer

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a méltán népszerű Chris Lawyer volt, aki sok érdekességet megosztott a miskolci hallgatókkal.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a méltán népszerű Chris Lawyer volt, aki sok érdekességet megosztott a miskolci hallgatókkal.

Szabi: Hogyan telt az elmúlt fél éved?

Chris Lawyer: Nehéz néhány mondatban összefoglalni, de megpróbálom... A 2015-ös év külföldi fellépések terén is izgalmas. Nemrég zenéltem Azerbajdzsánban és Brazíliában is. Curitiba ban a DJ Mag Top 100-as listáján 76. helyen szerepelő Danghai-ban is felléptem a Sound Cloup-pal egy line-up-ban. Erre nagyon büszke vagyok. Persze ezek mellett folyamatosan zajlik a magyarországi turné is; felkerült a listára néhány új helyszín is. Áprilisban indult el a saját kiadóm a Naschkatze Underground, ami a techno és a minimal hangzásvonalat képviseli. Eddig 2 track jelent meg a label-ön, a következő Június 8-án érkezik. A második szerzői albumom, a “SZIKK” megjelenése után a címadó dal felkerült a Beatport Minimal Chart-jára és a 2. helyig jutott. A következő megjelenésem a “Lula” szintén felkerült erre a chart-ra, ez a dal a 29. helyig jutott. A zenei oldal mellett persze törénnek más dolgok is. Németül tanulok, énektanárhoz járok és freeletics-ezek is.

Szabi: Mikor várható friss megjelenés, lesz -e valakivel közreműködés?

Chris Lawyer: Május 18-án jelent meg egy techno single-öm, a “Have Your Cake” a Naschkatze Underground-on. Június 8-án érkezik a következő, a “Bushy”; ez a Bosphorus Underground Recordings gondozásában fog nap világot látni.Hamarosan a közönség elé tárom a “Check This Out” c. track-em és a Belocca “Depends On You”-ra készített remixem is. Emelett folyamatosan érkeznek majd a remixek a SZIKK. c. albumhoz is. A remixerek között már biztosan szerepel Droplex & MorganJ, Orkestrated, Prosdo és a Sound Cloup. Közben készülnek az új cuccok is. Droplex-szel és Louie Cut-tal is fontolóra vettük már a kollaboráció lehetőségét.

Szabi: Hamarosan itt a fesztiválszezon, milyen lesz a nyarad?

Chris Lawyer: Ezen a téren nagyjából az a helyzet ami egy-két éve. Több fesztiválon fogok játszani az ország legkülönbözőbb pontjain, azonban az igazán nagy fesztiválokra valahogy még mindig nem sikerült bejutni. A nyár folyamán néhány városba ellátogatunk a Fakmetal teammel is. Ezek a bulik mindig remekül sikerülnek és a csapatot is imádom. Az elmúlt évek során jól összeszoktunk és mindig remek emlékekkel távozunk az eseményekről. Hamarosan fellépek Máltán, illetve még a nyár folyamán érkezem Finnországba is. Ezek mellett Németországból, Törökországból, Brazíliából is tárgyalási stádiumban vagyunk a menedzsmenttel. A teljes fellépési listámat a Bandsintown app-on keresztül, közvetlenül pedig a http://bit.ly/chrislawyerbandsintown linken keresztül tudják elérni az érdeklődők, de a weboldalamon is szerepel a lista.

Szabi: Tervek?

Chris Lawyer: Az idei évben szeretnék nagyobb hangsúlyt fektetni a saját track-ekre. Egyre több techno track kerül a playlist-embe, ezért időszerű komolyabb figyelmet fektetni erre a stílusra is. Rengeteg munka lesz a Naschkatze Underground-dal, bízom benne, hogy még az idei évben megrendezésre kerülhet a kiadó első rendezvénye. Tervben van egy vagy két videó megjelenés erre az évre, ezekről azonban egyenlőre nem árulhatok el többet...

Szabi: Köszönöm a beszélgetést Krisztián, további Sikereket Neked!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában