Helyi közélet

2015.05.18. 19:17

Indul az „Éjjeli Őrjárat” Kazincbarcikán

Kazincbarcika – Különleges programelemmel szeretnék a fiatalok mentális egészségét megóvni a városban.

Kazincbarcika – Különleges programelemmel szeretnék a fiatalok mentális egészségét megóvni a városban.

Az Éjjeli Őrjáratra a „Te jövőd, a te választásod! Élj SZER - telenül” elnevezésű drogprevenciós programsorozat részeként kerül sor.

Mint ismeretes: a nagysikerű rendezvénysorozatot a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság a helyi és több környékbeli önkormányzattal karöltve azért szervezte, hogy a kábító- és bódítószerek veszélyeit, használatát, azok következményeit megismertesse a veszélyeztetett fiatalokkal.

Ennek keretében a március közepén indult kampányban több neves előadóval megfűszerezve különleges programokra került sor; majd az oktatási év vége előtt még két esemény lesz, egy sportos program, illetve az Éjjeli Őrjárat nevet viselő rendezvényelem. Ez utóbbi legfőbb célja, hogy a kazincbarcikai fiatalság éjszakai életébe belelássanak a szakemberek és pedagógusok; szembesüljenek a problémákkal, és igény szerint segítsenek a felmerülő gondok megoldásában.

A következő hetekben több ilyen őrjárat is lesz a városban; ekkor több csoport járja majd a szórakozó- és vendéglátóhelyeket tapasztalatgyűjtés céljából.

A drogprevenciós programsorozat ezt követően ősszel egy különleges és meghökkentő kiállítással folytatódik tovább.

- Göndör Judit, önkormányzati szóvivő, kommunikációs tanácsadó, Kazincbarcika -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában