Helyi közélet

2015.05.28. 12:42

Így döntenek majd az új színigazgatóról

Miskolc - Ketten pályáztak a Miskolci Nemzeti Színház igazgatói posztjára. De hogyan és mikor nevezik ki az új igazgatót?

Miskolc - Ketten pályáztak a Miskolci Nemzeti Színház igazgatói posztjára. De hogyan és mikor nevezik ki az új igazgatót?

Mint arról már lapunk korábban beszámolt, Béres Attila és Dózsa László pályázott a miskolci teátrum vezetői posztjára. A pályázatok benyújtási határideje május 17-e volt, innentől kezdve 30 nap áll az önkormányzat rendelkezésére a pályázatok elbírálására. Kiss Gábor alpolgármester arról tájékoztatta lapunkat, mi a pontos folyamata az igazgatóválasztásnak. „A munkakör betöltéséről – a szakmai bizottság véleményét is mérlegelve – a munkáltatói jogkör gyakorlója 30 napon belül, önkormányzati fenntartó esetén a következő képviselő-testületi ülésen dönt” – kezdte.

Tagok

Előtte azonban a pályázatokat szakmai bizottság véleményezi. A törvény szerint ennek tagjai: az előadó-művészeti iroda részéről négy tag, egy miniszteri delegált, reprezentatív szakszervezettől ugyancsak egy, a munkáltatói jogkör gyakorlójának két képviselője, valamint az előadó-művészeti szervezet közalkalmazotti tanácstól egy ember. Ez utóbbi azonban nem lesz a Miskolci Nemzeti Színház esetében, mivel az intézmény kft.-ként működik – tudtuk meg. Az önkormányzat a szakmai bizottság részére megküldi a pályázatokat, hiszen június 11. előtt ülésezniük kell, hogy véleményüket a Köznevelési, Kulturális, Turisztikai, Ifjúsági és Sport Bizottság előzetesen, június 11-i ülésük előtt megismerhesse. A kulturális bizottság ugyanis akkor hallgatja meg a jelölteket. „A fentiek alapján a június 18-i közgyűlésnek dönteni kell az ügyvezetői pályázatok kérdésében” – mondta az alpolgármester.

Azt is megtudtuk: a hatáskörrel rendelkező főosztály átnézte a pályázatokat, Béres Attila és Dózsa László pályázata a formai követelményeknek megfelel.

ÉM-NSZR


Miskolc - Rendezőtársaival, közös színházeszményük alapján szeretné vezetni a Miskolci Nemzeti Színházat. tovább »

Miskolc - Számít a jelenlegi társulatra, de a színházi világ elismert és megbecsült művészeit is meghívná Miskolcra. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában