Helyi közélet

2015.05.26. 12:51

Hatos keresztelő Harsányban

Harsány - Hat kisgyermeket tartottak keresztvíz alá pünkösd hétfőjén a harsányi református templomban.

Harsány - Hat kisgyermeket tartottak keresztvíz alá pünkösd hétfőjén a harsányi református templomban.Dani 6, Melissza 8 hónapos, az egyik Bianka 2 hónapos, a másik már 2 éves, Brigitta 8 hónapos, Dávid már 7. Ők hatan öt nevelőszülőnél nevelkednek. Brigi és Dávid annál a Török Valériánál, aki három esztendeje egy csoporttársával kitalálta: legyenek egymás nevelt gyermekeinek keresztszülei.

– Adódott a gondolat, hogy akkor csatlakozzon hozzánk a református egyház megyei nevelőszülői hálózatának többi csoporttagja is. S minthogy én voltam a fő szervezője, s én itt lakom, az itteni templomban volt az első keresztelő is, ez pedig már a harmadik – mesélte el Valéria, akinél nevelőszülősége ideje alatt már hat gyermek fordult meg, közülük hármat örökbe adtak, jelenleg hármat nevel.

Medgyesiné Horváth Zsuzsanna és párja is két picivel érkezik, de csak az idősebbet, a nyolc hónapos Melisszát keresztelik most meg, a másik gyermek még nem kapta meg a gyámjától a beleegyezést hozzá. A két kislányt mindenki ikreknek gondolja, noha két hónap van közöttük, s nem is testvérek. Viszont a nagyobbik határozottan hasonlít a nevelőmamájára.

Örömteli pillanatok

Igen, mások is mondják, de hát úgy van ez, hogy egy idő után, akik szoros kapcsolatban együtt élnek, átveszik egymás gesztusait, mimikáját.

Míg a férj elmegy az ikerkocsikért, Zsuzsa elárulja, szeretne a két kicsi mellé még egy harmadikat is, egy ilyen picit. Ezt már a férj is meghallja, hozzáteszi: inkább egy nagyobbat, legalább egy óvodást, mert hármasikreknek való babakocsit már nem biztos, hogy tud szerezni.

Zsuzsából véletlenül sem lehet kihúzni egy panaszszót sem. A lányok végigalusszák az éjszakát, kimondottan jó gyerekek, nem gond az etetésük sem. Ám hogy forszírozom, csak adódott már nehézség a nevelőszülősködés során – a lányok nem az elsők, és van két saját is –, Zsuzsa bólint.

Megválni tőlük, az valóban nehéz.

Addig azonban annyi szeretetet kapnak-adnak, amennyi csak belefér. És örömteli pillanatokat, napokat is, mint például ez a mostani pünkösdi keresztelő.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában