Helyi közélet

2015.05.15. 17:50

Gömör Expo: a kapcsolatépítés színtere

Putnok - Megnyitotta kapuit a Gömör Expo és Fesztivál április 30-án, csütörtökön, Putnokon. A 17. alkalommal megrendezett bemutatón mintegy 30 kiállító vett részt, és idén először nemzetközi gazdasági és befektetési fórum is kapcsolódott kísérőrendezvényként az eseményhez.

Putnok - Megnyitotta kapuit a Gömör Expo és Fesztivál április 30-án, csütörtökön, Putnokon. A 17. alkalommal megrendezett bemutatón mintegy 30 kiállító vett részt, és idén először nemzetközi gazdasági és befektetési fórum is kapcsolódott kísérőrendezvényként az eseményhez.

Putnok nagy hagyományú, háromnapos rendezvényén Tamás Barnabás, a gömöri város polgármestere köszöntötte a vendégeket és a kiállítókat. Kiemelte, hogy az expo a határ menti települések és vállalkozások számára kínál bemutatkozási lehetőséget, és a kapcsolatépítésnek is fontos színtere.

Kardos Ferenc, a Sajó-Rima Eurorégió társelnöke méltatta a rendezvény kereskedelemfejlesztési és gazdaságélénkítő hatását.


Az ÉRV Zrt. kapta a megyei önkormányzat különdíját | Fotó: baz.hu


A Gömör Expót Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei közgyűlés elnöke nyitotta meg. Elmondta, a vásárszervezők kitartásának, megújulási képességének köszönhető, hogy a rendezvény immár 17 éves múltra tekint vissza. „A házigazdák és a szervezők időben nyitottak a kísérőrendezvények és a fesztivál jelleg irányába, ami vonzza az érdeklődőket, ugyanakkor megőrizték az expo hagyományos értékeit is” – emelte ki a közgyűlés elnöke. Ilyen értékként említette azt a tényt, hogy a Gömör Expo kezdetektől híd szerepre törekszik a határ két oldalán élők között. „Azon fáradoznak, hogy összehozzák az anyaországi és a határon túli magyarokat, valamint Magyarországot és Szlovákiát. Az Európai Unió elvárásainak megfelelően ösztönzik a határ menti térségek együttműködését, segítik az áruk és szolgáltatások szabad áramlását” – fogalmazott Török Dezső.

Hangsúlyozta, ez a törekvés egybeesik a megyei önkormányzat elképzeléseivel, hiszen az önkormányzat is szorgalmazza a határon átívelő, az élet minden területére kiterjedő együttműködést, legyen szó gazdaságról, kultúráról, vagy sportról.


Sokan fogadták el a rendezők meghívását | Fotó: baz.hu


A megyei közgyűlés elnöke örömmel nyugtázta, hogy az együttműködés fontos állomása az az expóhoz kapcsolódó nemzetközi gazdasági, befektetési fórum és üzletember találkozó, amelyet hazánk kassai főkonzulátusa, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint Putnok városa szervezett.


A hagyományok bemutatását, megőrzését is fontosnak tartják Gömörben | Fotó: baz.hu


„Mi, akik a határ két oldalán élünk, ismerjük Gömört, de Európának, a világnak meg kell mutatnunk adottságait, értékeit, a potenciális befektetési lehetőségeket” – jelentette ki az elnök. Reményét fejezte ki, hogy az ide látogató üzletemberek jó hírét viszik a térségnek.

A megnyitón – a hagyományokhoz hűen – átadták a Gömör Expo vásári díjait.


Mustra közben | Fotó: baz.hu


A városházán délben kezdődött a – nagy érdeklődéssel kísért – nemzetközi gazdasági, befektetési fórum és üzletember találkozó. Az eseményen részt vett többek között Kato Kikoko, Japán budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivője, Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Agnesa Klimová, a Szlovák Kereskedelmi és Iparkamara Kassai Regionális Kamarájának igazgatója, Gyulai-Kertesi Edina, a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara menedzsere, valamint dr. Peter Cacara, a Kelet-szlovákiai Befektetési Ügynökség Igazgatótanácsának elnöke és több határ menti település polgármestere is.

A fórumon előadások hangzottak el, és bemutatkozott négy – a határ mentén működő – vállalkozás is. Olyan sikertörténeteket hallhattak a résztvevők, amelyek bizonyítják az együttműködés fontosságát.

- Csontos László, sajtóreferens, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat -


A XVII. Gömör Expo díjazottjai

  • Vásári díjat kapott: Trízsi Kistermelők standja – Trízs
  • Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat különdíját kapta: Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. – Kazincbarcika
  • SAJÓ-RIMA Eurorégió különdíját kapta: Gömöri Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kamara – Rimaszombat
  • SAJÓ-RIMA EGTC különdíját kapta: A 9. Nemzetközi Gömöri Vadászkiállítás
  • Putnok város különdíját kapta: Gömör Mintafarm Kft. – Putnok
  • Az Euro-Híd Alapítvány különdíját kapta: Gömör és Kishont Városok és Falvak Szövetsége
  • Putnok és Térsége Társulás különdíját kapta: Vekni Sütőipari Kft. – Putnok,
  • B-A-Z. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara különdíját kapta: Krisz-Kraksz vállalkozás – Putnok
  • Nemzeti Agrárgazdasági Kamara különdíját kapta: Brand Hungary Kft. Borsodi Víz standja – Múcsony
  • Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének különdíját kapta: Bari Bio Mangalica termékek standja - Büdöskútpuszta
  • A Putnoki Járási Hivatal különdíját kapta: Koltay Királyi Csemegék standja – Aggtelek
  • Putnok Városért Egyesület különdíját kapta: Tornalja Város Kollektív Standja
  • Az expót szervező NOVICO Iroda különdíját kapta: Bark Trade Kft. – Fehérgyarmat
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában