Helyi közélet

2015.05.28. 09:20

Bringázz a tudásért, bringázz az egyetemre!

Miskolc - „Nyugat-Európa campusain megszokott az órákra biciklivel érkező hallgatók és oktatók látványa. Reméljük, nálunk is egyre elterjedtebb lesz ez a környezetbarát közlekedés, amit segíthet a most lezáruló projektünk. Ezzel nemcsak régi adósságunkat törlesztettük, de új értékkel is gazdagodott egyetemünk” – mondta dr. Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellárja a „Bringázz a tudásért! Környezetbarát közlekedés a Miskolci Egyetemen” című projekt szerdai zárórendezvényén.

Miskolc - „Nyugat-Európa campusain megszokott az órákra biciklivel érkező hallgatók és oktatók látványa. Reméljük, nálunk is egyre elterjedtebb lesz ez a környezetbarát közlekedés, amit segíthet a most lezáruló projektünk. Ezzel nemcsak régi adósságunkat törlesztettük, de új értékkel is gazdagodott egyetemünk” – mondta dr. Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellárja a „Bringázz a tudásért! Környezetbarát közlekedés a Miskolci Egyetemen” című projekt szerdai zárórendezvényén. A mintegy 59 millió forintos támogatással megvalósuló fejlesztés során új kerékpárutak, kerékpártámaszok és -tárolók létesültek az egyetem területé. Az új biciklis hálózaton az intézmény fő oktatási, kulturális, sport és egészségügyi szolgáltató helyei gyorsan és biztonságosan elérhetők.

Dr. Deák Csaba hangsúlyozta, hogy az egyetem infrastruktúrát érintő fejlesztései sorában kiemelt jelentőséggel bír a kerékpáros közlekedés biztonságos feltételeinek megteremtése. Elmondta, hogy az összesen 2 kilométeres bicikliút részben új kialakítású, részben a meglévő közúthálózatra épült, s átfogja az egész Egyetemvárost. Két helyen csatlakozik a Miskolctapolcára vezető kerékpárúthoz, így részévé vált a város meglévő kerékpárút-hálózatának. Mint elhangzott, a projektet a felmerült igények és hosszabb távú célok hívták életre, melyek közül kiemelt figyelmet érdemel a környezet- és egészségtudatos közlekedés népszerűsítése, ezzel párhuzamosan a gépkocsiforgalom és a környezeti terhelés csökkentése a területen.

Óváriné dr. Balajti Zsuzsanna tanulmányi rektorhelyettes jelezte, az egyetem 9300 hallgatójának közel ötöde miskolci lakos, de sokan tanulnak itt a környező településekről is, s immár egyre többen érkezhetnek kerékpárral, hiszen a projekt révén 200 bicikli tárolása vált lehetővé. Hozzátette: ösztönzésként a pénteken biciklivel érkezőket bringás reggelivel várják.

ÉM-UM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában