Helyi közélet

2015.05.29. 20:17

A RECIK lett a legkiválóbb

Miskolc - A miskolci Regionális Civil Központ Alapítvány (RECIK) lett legkiválóbb a regionális és az országos versenyben.

Miskolc - A miskolci Regionális Civil Központ Alapítvány (RECIK) lett legkiválóbb a regionális és az országos versenyben.Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. által meghirdetett Nonprofit Munkaerő-piaci Kiválósági Díj versenyben a régióban (ahonnan 4 szervezet indult) és az országos megméretés során egyaránt a RECIK lett az első - ismertette a tegnapi sajtóreggeli során a kft. ügyvezetője, Szenttamási István Tamás. Elmondta: a Nonprofit Munkaerő-piaci Kiválóság Díj pályázatot először 2015-ben hirdették meg, meghívásos jelleggel, annak a több mint 200 civil szervezetnek, akik OFA-referenciával rendelkeznek a munkaerő-piaci szolgáltatások terén.

Az elismerési rendszer célja, hogy kiemelje és mások számára példaként felmutassa azokat a szervezeteket, akik a munkaerő-piaci szolgáltatási sztenderdeket sikeresen beépítették működési rendszerükbe, több éves tapasztalattal rendelkeznek azok alkalmazásában, kiépítették és továbbfejlesztették minőségügyi rendszerüket, szervezetfejlesztést hajtottak végre – mindezt a példaértékűen, a kiválóság szellemében.

Szendrák Dóra, az alapítvány ügyvezetője elmondta, hogy bár a gyakorlatban sokan végeznek hasonló szolgáltatásokat, ezt törvény szerint 2013 óta csak az OFA-engedéllyel lehet. Ehhez ők nagyon átgondolt eljárásrendet dolgoztak ki, amely az ennek alapján végzett gyakorlattal együtt most megmutatkozik a díjban is. Az igazi eredményeket azonban azok a sikerek jelentik, amelyek részben számokban is mérhetők. 2014-ben 19 ezer ügyfelük volt, 491 résztvevő számára 32 képzést indítottak, 20 szolgáltatási helyen várja 38 főállású és 39 külsős munkatársuk az ügyfeleket a megyében. S minthogy tavaly nagy felújításokra is lehetőségük volt, a körülményeket és a feltételeket illetően nőtt az ügyfeleik elégedettsége. Nem hallgatta el: az ügyfelek és a támogatói igények gyakran nincsenek összhangban, ezért fontos feladatuknak tekintik ezeket összehangolni.

Számokban is mérhető

Jó eredményekről számolt be az ügyvezető az általuk kidolgozott módszerről, az álláskereső klubról. Mint mondta, olyan, mint a napközi: a résztvevők addig nem mennek haza, míg az adott feladatot végre nem hajtják. Tapasztalataik szerint a háromhetes időtartam alatt például Sátoraljaújhelyen a pályakezdők 36-40 százaléka elhelyezkedett.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában