Helyi közélet

2015.04.02. 21:19

Zombor Gábor: a kórházi fejlesztések a szakemberek megtartását is segítik

Ózd, 2015. április 2., csütörtök (MTI) - Az egészségügyért felelős államtitkár szerint a kórházi fejlesztések a szakemberek megtartását is segítik.

Ózd, 2015. április 2., csütörtök (MTI) - Az egészségügyért felelős államtitkár szerint a kórházi fejlesztések a szakemberek megtartását is segítik.

A munkafeltételek javításával, az infrastruktúra fejlesztésével, új orvosi műszerek, berendezések beszerzésével lehet egyebek mellett javítani a kórházak helyzetét, ez a szakembereket is helyben tarthatja - mondta Zombor Gábor csütörtökön Ózdon, az Almási Balogh Pál Kórház hetven ágyas reumaszárnyának átadásán.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város kórházának mintegy kétmilliárd forintba került létesítményéhez uniós és állami pályázaton nyertek forrást.

Az államtitkár kijelentette, bízik abban, hogy ez az új ózdi létesítmény az orvosoknak azt jelenti: helyben maradnak.

A kórházi rendszer átalakításával kapcsolatban Zombor Gábor azt mondta, a kormányzatnak az a szándéka, hogy minden kórház függetlenségét megőrizve végezze munkáját.

Eszenyi Géza, a kórház főigazgatója közölte: Ózdon a majdnem kétmilliárd forintból az új reumatológiai részleg mellett központi betegirányítót is létesítenek, valamint megújítják az intenzív osztályt.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában