Helyi közélet

2015.04.07. 11:04

Szakértő: néhány deciméteres lehetett a hétfő este megfigyelt meteorit

Miskolc, 2015. április 7., kedd (MTI) - Feltehetően egy néhány deciméteres nagyságú meteorit megsemmisülését lehetett látni hétfő este Miskolc fölött az MTI által megkérdezett szakértő szerint.

Miskolc, 2015. április 7., kedd (MTI) - Feltehetően egy néhány deciméteres nagyságú meteorit megsemmisülését lehetett látni hétfő este Miskolc fölött az MTI által megkérdezett szakértő szerint.Leitner Zsolt, a miskolci Szabó Gyula Bemutató Csillagvizsgáló szakkörvezetője az MTI-nek kedden azt mondta, nem ritka ez a csillagászati jelenség. Úgy fogalmazott, bár ő "csak szemtanúk elbeszélésből" hallott a Miskolc fölött történt eseményről, vélhetően egy néhány deciméteres meteorit lehetett, amely a Föld légkörének alsóbb rétegében robbant szét.

Ezt fényjelenség kíséri - tette hozzá.

Az Észak-Magyarország című Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilap keddi számában több szemtanú beszámolója alapján azt írta, hogy fény- és hangjelenségekkel kísérve tört darabokra feltehetően egy meteorit Miskolc fölött hétfőn este. A látványos jelenségről számos amatőr videót töltöttek föl a világhálóra.

- MTI -


Miskolc - Nagy méretű meteor, azaz tűzgömb lehetett az a jelenség, amit olvasóink hétfőn este fél 8 körül láttak Miskolc felett az égen, mennydörgésszerű hang kíséretében, tájékoztatta lapunkat Mizser Attila, a Magyar Csillagászati Egyesület főtitkára. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában