Helyi közélet

2015.04.03. 12:47

Minőségi javulás az ellátásban Ózdon

Ózd - Több mint kétmilliárd forintos beruházást adtak át Ózdon, amelynek a legnagyobb részét az új reumaszárny teszi ki.

Ózd - Több mint kétmilliárd forintos beruházást adtak át Ózdon, amelynek a legnagyobb részét az új reumaszárny teszi ki.Az elmúlt szűk két esztendőben zajlott a kivitelezése az új ózdi reumakórháznak, amelyet rövidesen birtokba vehetnek a dolgozók és a kezelésre érkező betegek. Az Almási Balogh Pál Kórház területén felhúzott négyszintes épület számos előnnyel jár majd az ellátás területén – mondta az átadóünnepségen dr. Eszenyi Géza, főigazgató.

- A tömbösítés után megszűnik a két telephelyen történő gyógyítás, ami a szakmai szempontokat nézve rendkívül lényeges. A jövőben lerövidülnek a betegutak, a társosztályok közelsége miatt pedig az ellátás biztonságosabbá válik a súlyosabb esetekben – fogalmazott dr. Eszenyi Géza. – A kórházunk fenntartása szempontjából nagyon fontos a gazdasági előnyök kihasználása is. Az új épületünket be tudjuk kapcsolni a saját energiaellátó rendszerünkbe, ami jelentős megtakarítást eredményez majd az eddig használt távhős ellátással szemben.

Dr. Eszenyi Géza hozzátette: a két telephely közötti szállítási költség megszűnésével a reuma fenntartása is olcsóbbá válik, emellett egy új, modern házban, jobb körülmények között végezhetik a kezeléseket. Elmondta továbbá, hogy a régi, városközpontban található épület is felújításra szorult volna, de erre nem volt forrás.

Kiszolgálja a lakosságot

Az ünnepélyes szalagátvágás előtt dr. Zombor Gábor, egészségügyért felelős államtitkár kijelentette: ez a beruházás is bizonyítja, hogy az ózdi kórháznak nem csak múltja és jelene, hanem jövője is van. Több, mint nyolcvanezer ember ellátásán sikerült javítaniuk ezzel a beruházással, amely a kor követelményeinek megfelelő körülményeket és színvonalat biztosít az itt élő embereknek.

- Most éljük azt az időszakot, amikor nemcsak a kiemelt egészségügyi centrumok, hanem a kisebb kórházak is részesülhetnek a fejlesztési forrásokból - folytatta dr. Zombor Gábor. - Itt, Ózdon nagyon szép és hasznos reumaszárny épült föl, kimondottan jó minőségben, ez pedig a helyi szakembereket és a kivitelező munkáját dicséri.

Az Almási Balogh Pál Kórház esetében hosszú éveken keresztül megoldatlan problémát jelentett a parkolás kérdése. Az épület előtt ugyanis nagyon hamar beteltek az üres helyek, így sokszor a környező utcákban kellett a betegeknek parkolni. A mostani fejlesztés részeként az igazgatósági épület mögötti területen több mint száz, a reuma alagsorában pedig további húsz autó befogadására alkalmas, korszerűen burkolt, megvilágított parkoló létesült, amit rövidesen használatba is lehet venni. Emellett már megkezdődött az intenzív osztály felújítása, és elkészült a szakrendelő földszintjén található új betegirányító, amely szintén részét képezi az ózdi kórházban zajló fejlesztéseknek.

Új szakma

Az újonnan átadott épület legfelső szintjén egy harminc ágyas, mozgásszervi rehabilitációs osztály létesül, ezzel pedig egy új szakma kezdi meg a tevékenységét az észak-borsodi város egészségügyi intézményében. Erre egy másik, közel ötmilliárdos projekt adott lehetőséget, amelynek a konzorciumi vezetője a Borsod-Abaúj-Zempén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában