Helyi közélet

2015.04.14. 13:25

Megszűnt Somsály egyik jelképe

Ózd - A barbarizmus után életveszélyessé vált, használaton kívüli kultúrházat kénytelen lebontani az ózdi önkormányzat.

Ózd - A barbarizmus után életveszélyessé vált, használaton kívüli kultúrházat kénytelen lebontani az ózdi önkormányzat.Menthetetlen volt, most lebontják. A nyugdíjas korú somsályiaknak vérzik a szívük, hiszen a kultúrház eltűnésével egy kicsit a történelmük vész homályba. Az épületet azonban hosszú évek óta egyáltalán nem használták, barbár elemek fokozatosan tönkretették. Kilopták az ablakokat, az ajtókat, szétverték a falakat, volt időszak, amikor emberi ürüléket lehetett az épületben találni. Az önkormányzat így a bontás mellett döntött, ami Húsvét után meg is kezdődött a peremkerületi részen.

- Elérkezett az ideje az épület elbontására – erősítette meg Fidrus Péter, Ózd alpolgármestere, a terület önkormányzati képviselője. – A ház sajnos már menthetetlen volt, korábban éveken keresztül figyeltük a pusztulását, képviselőként, alpolgármesterként viszont kötelességemnek éreztem, hogy megtegyük a szükséges lépéseket. Ez a kultúrház a legjobb példája annak, hogy ha valaminek nincs gazdája, akkor csak idő kérdése, és az enyészet sorsára jut.

Felhasználják a téglát

Tíz közmunkással és egy munkagéppel kezdődött meg a bontás. A falakat gyakorlatilag lerombolták, ezután pedig a menthető építőanyag megtisztítása is elkezdődött.

- A munkagéppel gyorsan haladtunk az első napon, amit lehet megmentünk az épületből – folytatta Fidrus Péter. - A közmunkások eddig több mint ezer téglát pucoltak meg, takarítottak le. Ezeket az iskola udvarán fogjuk tárolni, egy részét értékesítjük, a többit pedig későbbi ózdi építkezéseken használjuk föl. Azt egyelőre még nem tudjuk, hogy a későbbiekben mi lesz a kultúrház helyén. Akár pihenőparkot, vagy emlékművet is lehet állítani, de természetesen ez ügyben egyeztetni fogunk a lakossággal.

Ózd alpolgármestere hozzátette: a közeljövőben hasonló sorsra jut majd a kultúrházzal szemközt található sporttelep öltözőépülete is, amely szintén életveszélyes állapotban van. Egyelőre itt még a bontási engedélyt várják, a munka csak ezután kezdődhet el.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában