Helyi közélet

2015.04.27. 17:37

Közlemény - „Tavaszi szél - takarít a város”

Miskolc - Pénteken, a hagyományoknak megfelelően, a Hősök terét takarították és szépítették a Polgármesteri Hivatal, valamint a Miskolc Holding és tagvállalatainak munkatársai a Tavaszi szél 2015. akció keretében.

Miskolc - Pénteken, a hagyományoknak megfelelően, a Hősök terét takarították és szépítették a Polgármesteri Hivatal, valamint a Miskolc Holding és tagvállalatainak munkatársai a Tavaszi szél 2015. akció keretében.

A tavasz a megújulás, a természet újjáéledésének és nem utolsó sorban a tavaszi nagytakarítás időszaka. Nap mint nap több száz ember takarítja a várost, gyűjti a szemetet, tisztítja a vízelvezető árkokat, varázsolja széppé, tisztává környezetünket. A tiszta és egészséges környezet kialakítása és fenntartása azonban közös ügyünk, ezért felhívó jelleggel idén is megszerveztük a „Tavaszi szél – takarít a város” akciót Miskolcon.

A takarítási és városszépítési kezdeményezés még 2011-ben indult. Először az Avas és a Miskolci Egyetem közötti domboldalon szedték össze a szemetet az önkéntesek, majd 2012-ben a Kisavason, 2013-ban pedig Hejőcsabán takarították és szépítették a területet. Tavaly az Erzsébet téren és az Avasi templom környékén található padokat, hulladéktárolókat is újrafestették, de a szemét eltakarítása mellett több helyen virágot is ültettek az akcióban résztvevők.

„Az idei akcióval környezetünk tisztán tartásának fontosságára és védelmére szeretnénk felhívni a figyelmet. Idén a Hősök terén csaknem százan szorgoskodtak. Az önkéntesek nagy száma azt is mutatja, hogy fontos a kollégáknak a közösségépítés, az együttesen tenni akarás”- mondta Kiss Gábor alpolgármester.

A takarítás, szemétszedés mellett, parkgondozási feladatokat is elvégeztek a résztvevők. A Városgazda szakemberei kitisztították a szökőkút medencéjét és pótolták a hiányzó díszburkolatot is.

- Koczák Szilvia, sajtószóvivő, Miskolc M.J. Város Polgármesteri Hivatala -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában