Helyi közélet

2015.04.15. 16:23

Közlemény - Miskolcon folytatódik a Tehetség Roadshow

Budapest, Miskolc - A miskolci Ifjúsági és Szabadidő Ház ad otthont a Nemzeti Tehetség Program keretében az Új Nemzedék Központ által szervezett Tehetség Roadshow rendezvénysorozat harmadik állomásának 2015. április 17-én.

Budapest, Miskolc - A miskolci Ifjúsági és Szabadidő Ház ad otthont a Nemzeti Tehetség Program keretében az Új Nemzedék Központ által szervezett Tehetség Roadshow rendezvénysorozat harmadik állomásának 2015. április 17-én.

Négy évvel ezelőtti, 2011-es alapítása óta az Új Nemzedék Központ, a kormányzati ifjúságpolitikai célkitűzések egyik elsődleges megvalósítójaként kiemelt hangsúlyt fektet a tehetséggondozásra. Az idei év első felében „Tehetség Roadshow” elnevezésű rendezvénysorozatával hat megyeszékhelyen népszerűsíti a Nemzeti Tehetség Program (NTP) által nyújtott lehetőségeket, melyek a tehetséges fiatalok támogatását hosszú távon biztosítják.

A debreceni nyitórendezvényhez hasonlóan nagy érdeklődés övezte a Tehetség Roadshow békéscsabai állomását március utolsó péntekén. A régió oktatási intézményei interaktív kiállítási standokon mutatták be az általuk nyújtott képzési lehetőségeket az érdeklődő fiatalok és szüleik számára. A rendezvényen nagy sikert aratott a nemzetközi hírű Torna Club Békéscsaba növendékeinek akrobatikus bemutatója és a Színitanház ifjú tehetségeinek musical előadása is.

Április 17-én, Észak-Magyarország kulturális és oktatási központjában, Miskolcon kerül megrendezésre az Új Nemzedék Központ Tehetség Roadshow harmadik rendezvénye.

Az esemény előadói között köszönthetjük a több mint 50 éves múltra visszatekintő Fazekas Utcai Általános Iskola növendékeit. Több mint tíz oktatási intézménnyel együtt a program résztvevőjeként bemutatkozik a térség tehetségprogramjainak megvalósítását több ízben sikerrel koordináló Tokaji Ferenc Gimnázium, mely intézmény falai között tanul Mozgi Milán kajakos, Tokaj ifjúsági olimpiai ezüstérmes sportolója.

A nagyszínpad előadásai mellett a korábbi rendezvényekhez hasonlóan szórakoztató programot ígér a Csodák Palotája játékos tehetséggondozó foglalkozása, míg a gyermekek szülei Dr. Duró Zsuzsa gyermekpszichológussal konzultálhatnak a tehetségek jövőjét érintő kérdésekről.

Az esemény szakmai szekciójában dr. Szvathné dr. Szalay Márta az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet igazgatója tart szemináriumot pedagógusok és a tehetséggondozó szakemberek számára a Nemzeti Tehetség Program nyújtotta lehetőségekről.

Az Új Nemzedék Központ minden érdeklődőt vár a rendezvény helyszínén: Ifjúsági és Szabadidő Ház, 3531 Miskolc, Győri kapu 27.

- Blahó Áron, megbízott sajtóreferens, S.I.R.S.Z. Consulting Kft. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában