Helyi közélet

2015.04.07. 10:27

"Iszonyú sebességgel zuhant a föld felé"

Sátoraljaújhely - A levegőben csuklott össze a sárkányrepülője a szerencsétlenül járt férfinak.

Sátoraljaújhely - A levegőben csuklott össze a sárkányrepülője a szerencsétlenül járt férfinak.Szőlőskertbe zuhant egy sárkányrepülő Sátoraljaújhely közelében vasárnap délután. Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a sárkányrepülőt vezető férfi súlyosan megsérült. Dolovári Borbála, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese elmondta: a férfit mentőhelikopterrel vitték Miskolcra, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházba. A kórház sajtószóvivőjétől, Filéné Simon Ibolyától megtudtuk, a sárkányrepülőt vezető 38 éves, szlovák állampolgárságú férfi a traumatológián fekszik. Testén zúzódások vannak, de nincs életveszélyben, Általános állapota megfelelő. Janasóczki Attila, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense lapunkkal annyit közölt: a baleset oka eddig tisztázatlan.

A szerencsétlenségnek szemtanúi is voltak, Ignácz András például, aki a Várhegy Üdülő tulajdonosa. Mint lapunknak elmesélte, az üdülő kertjében locsolt, amikor hatalmas csattanást hallott a feje fölött. Felnézett, és látta, hogy egy sárkányrepülő az, ami teljesen összecsuklott, vezetője pedig kinyitotta mentőernyőjét. Ez azonban nem nagyon segített rajta, a sárkányrepülő iszonyú sebességgel zuhant a föld felé, közben a férfi a szerkezet oldalán kalimpált. Végül az üdülő szomszédságában fekvő szőlőskertben ért földet, ráesett a drótkerítésre, és egy oszlopot is kidöntött.

– Az egyik szőlőtulajdonos ért oda hozzá legelőször. Metszőollóval, késsel levágta a sérültről az ernyőt és hívta a mentőket. A férfi feje vérzett, de lélegzett, a kérdésekre azonban nem válaszolt. Akkor láttuk, hogy a lezuhant sárkányrepülősnek társa is volt, aki miután meglátta, mi történt, szintén leereszkedett repülőjével, és rohant a baleset helyszínére – sorolta Ignácz Attila.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában