Helyi közélet

2015.04.21. 11:24

Interjú: Dj Newl

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere Dj Newl volt, aki a New Level Empire oszlopos tagja is egyben és aki sok érdekességet megosztott a miskolci hallgatókkal.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere Dj Newl volt, aki a New Level Empire oszlopos tagja is egyben és aki sok érdekességet megosztott a miskolci hallgatókkal.

Szabi: Miskolci fellépésed előtt,egy dj versenyen zsűriztél,milyen volt a feltörekvő generáció?

Dj Newl: Nagyon jó volt! Ritkán szokott olyan lenni, hogy akik a döntőbe jutnak azokkal kapcsolatosan a zsűriben vitázni kell,de itt most volt, mert nehezen tudtuk eldönteni, hogy az első háromból ki legyen a győztes. Egyébként nem az lett akinek én drukkoltam,de természetesen a nevemet adom amellé is aki nyert, mert nagyon ügyesek voltak a srácok és színvonalas versenyt hoztak össze.

Szabi: Hogyan telt az elmúlt egy év számodra és a New Level Empire számára?

Dj Newl: Meseszerűen indult, hiszen tavaly a "The Last One" berobbant és eljutott Mahasz összesített rádiós lista második helyére, vezette a shazam listát, valamint az iTunes-on a legjobb magyar dal volt. A Dal című műsorban is nagyon remekül szerepelt, hiszen döntőbe kerültünk vele és nem sokon múlott, hogy akár még meg is nyerhetjük... Egyébként amikor elindultunk az idei megmérettetésen, nagyon sokan azt mondták, hogy ha a Last One idén lett volna, csont nélkül megy ki... de ezt már sohasem tudjuk meg...Az idei "Dalos" dolgunk már nem volt annyira klassz élmény mint a tavalyi... úgy jöttünk el és úgy hagytuk abba, hogy megfogadtuk soha többé, ezt bátran kimondhatom. Nagyon sok zenésztársam azt mondta, hogyha esetleg megfordult volna a fejükbe egy ilyen, akkor az idei ki is verte mindezt. A tavalyi műsor után viszont rengeteg fellépésünk volt, többek között Miskolcon

is játszottunk az EFOTT-on a MEN-en és a Sörfeszten is. Remek közönség és hangulat fogadott mindenhol minket, így mindig szívesen jövünk ide zenélni. Ami pedig még fontos dolog volt az életünkben, az a 2014-es női kézilabda-Európa-bajnokság amire a "himnuszt" mi csináltuk. Nagyon érdekes a story egyébként,mert egyszer csak előkerült egy e-mail amiben a magyar szövetség kért fel minket egy próba dal megírására amit a nemzetközi szövetség elfogadott, mi pedig borzasztó büszkék voltunk. :) Ha ez egy más európai országban történik, akkor onnantól kezdve az a zenekar 40 évig, keresztbe teheti a lábát és úgy él...Magyarországon egy rálegyintéssel oldották ezt meg...

Szabi: Decemberben megjelent az első albumotok " Homelights" címmel,mit lehet erről tudni?

Dj Newl: Ez egy nagyon érdekes dolog,mert tavaly amikor az első Dal után májusban lekötöttek minket akkor az egy darab Last One zenénk volt (meg) tulajdonképpen.:) Gyakorlatilag a lemezíró fázist tavaly márciusban/áprilisban végeztük, akkor elkészült egy komplett album, megírtunk tíz dalt és a koncertet kiegészítettük nagyon érdekes mashup szerű feldolgozásokkal, ahol több elektronikus zenei slágert raktunk egybe. Az album pedig ezek alapján már télen abszolút megjelenthető volt. Büszke vagyok ugyanakkor arra, hogy nagyon kijátsszuk ezt a lemezt hiszen rajta van a Petivel készített „Heartbreak” akkor a " The Last One", a kézis Eb dal, a "Homelights" és a " Wanna Get Over" ami szintén egy rotált nóta volt sok rádióban és maradt a " Scream Your Name" ami egyenlőre még nem volt használva semmire... Viszont most jön majd ki szerintem az album magasan legjobb dala a " Son of the Sun" amit meg is spékeltük, mert ugye az egy tavaly márciusban született track, ezért áthangoltuk 2015-re, elég szuper lett szerintünk.:) A héten forgatunk egy videót, ami a Szin-hez ( Szegedi Ifjúsági Napok) is erősen kötődni fog. Sok werkanyagból készül majd a dolog, de persze ráforgatunk mi is. "Son of the S(u)zin" :)

Szabi: Tervek?

Dj Newl: Szerdán mutatta be a budapesti anyarádióm a dalt és nemrég kapta meg a többi nagy kereskedelmi rádió is tesztelésre. A legnagyobb nagyon pozitívan fogadta, a másik válaszára még várunk... Fura dolog ez, mert amikor a dj szakmából átmentem a pop világába és az első Last one-os sikerek jöttek, úgy éreztem ez marha laza dolog a dj szakma nehézségeihez képest, de 1 év után rá kellett jönnöm, hogy itt is vannak irigy emberek az életünkben.

Szabi: Dj Newl néven is járod az országot, mi újság ezen a téren?

Dj Newl: Ért egy meglepetés idén,hiszen a Ballantine s Music Awards közönség kategória - underground ágában lettem döntős vagyis a top 3-ba kerültem ami nagy csoda volt,mert én nem számoltam erre.:) Ami még friss dolog, hogy az idén 15 éves "Blue Nights Are Beautiful" zenéhez Budai Imivel kitaláltuk, hogy csinálunk egy ep-t. Aztán lett egy Kinder Techno belőle, amit előszeretettel játszanak Edm lemezlovasok Magyarországon. Szóval munka és munka, de ez így van jól.:)

Szabi: Köszönöm Nyuszi! További Sikereket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában