Helyi közélet

2015.04.17. 13:12

Interjú: B the First

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnerei Pély Barna, Péterfi Attila és Kottler Ákos, vagyis a B the First tagjai voltak, akik sok érdekességet megosztottak a miskolci hallgatókkal.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnerei Pély Barna, Péterfi Attila és Kottler Ákos, vagyis a B the First tagjai voltak, akik sok érdekességet megosztottak a miskolci hallgatókkal.

Szabi: Meséljetek picit a kezdetekről?

B the First: (Pély Barna) 2011-ben lett a csapat végleges, hiszen akkor csatlakozott hozzánk Ákos a dobosunk és azóta teljes a B the First zenekar. Koncertezni kezdtünk, ahol sok dalt újragondolva adtunk elő, amitől egyedi lett az egész fellépés. 2012-ben aztán megjelent első lemezünk ami a The First címet viseli és amin saját szerzeményeim hallhatóak angol nyelven. A "Shake it", valamint a "Sexy Butterfly" című dalokhoz videóklip is készült. Valahogy így indult el az egész story..:)

Szabi: Egy éve pedig megjelent második lemezetek, mit lehet tudni erről?

B the First: (Péterfi Attila) 2014 májusában jött ki a " Mi ez a kupleráj" c. lemez amelyre már főként magyar nyelven íródtak a dalok és Barna mellett többek között Varga Livius (Quimby) valamint jómagam is szereztünk szöveget. Az "Aztán miért" c. dalunkat elég hamar megkedvelte a közönség, hiszen országos rádiók is elkezdték pörgetni, ezáltal pedig rövid idő alatt sok emberhez eljutott. Remek bulik, koncertek követték az album megjelenését és határokon kívül is zenélhettünk, ami külön öröm és megtiszteltetés volt számunkra. Imádjuk a közönséget, hiszen akkor érezzük azt, hogy érdemes játszani, mikor sok sok mosolygó arc néz vissza ránk.:)

Szabi: B the First néven tehetségkutató is zajlott, ez hogyan nézett ki?

B the First: (Pély Barna) 2014-ben elindult egy online gitáriskola az Origo egyik oldalán és abban az évben pedig megrendezésre került Magyarország első interneten keresztül zajló tehetségkutatója, amely szintén a B the First nevet viselte és ahol a legjobb iskolai zenekart kerestük valamint találtuk meg. A A Dodgem nyerte a versenyt és azóta már közös fellépésünk is volt a csapattal, tehetséges emberek, akiket érdemes támogatni. Most leginkább a saját dolgainkkal foglalkozunk, de nem kizárt, hogy lesz még ennek (is) folytatása.

Szabi: Tervek?

B the First: Nem unatkozunk hiszen járjuk az országot és ismét leszünk a határokon túl is. Ami pedig fontos az az, hogy idén ősszel érkezik majd a harmadik lemez, aminek dalai már készen vannak és amit alig várjunk, hogy megjelenjen. Lesznek ismét közreműködők, de ez még maradjon titok..:) Időben minden ki fog derülni addig is várunk mindenkit a koncertjeinken, valamint a facebook oldalunkon ahol sok friss információt osztunk meg a rajongóinkkal.

Szabi: Köszönöm Srácok!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában