Helyi közélet

2015.04.02. 14:07

Fiának adta át a volánt

Miskolc - „Több idő lesz az unokákkal meg a telekkel foglalkozni” - Palencsár József autóbusz-vezető április 1-jén teljesítette nyugdíj előtti utolsó munkanapját.

Miskolc - „Több idő lesz az unokákkal meg a telekkel foglalkozni” - Palencsár József autóbusz-vezető április 1-jén teljesítette nyugdíj előtti utolsó munkanapját.

Különleges, virágokkal feldíszített járat indult szerdán az MVK Zrt. Avas kilátó végállomás, a 35-ös autóbusz induló állomásáról. 37 év közös munka után Palencsár József autóbuszvezető április 1-jén teljesítette nyugdíj előtti utolsó munkanapját. Búcsúztatására megjelentek a sajtó képviselőin túl kollégái, családtagjai. Palencsár József közel négy évtizede állt Miskolc és az MVK Zrt. szolgálatában. Tavaly átvette az MVK Zrt. legrangosabb elismerését, a Meszléri Zoltán díjat. Munkája példamutató, amit már több alkalommal is elismeréssel jutalmaztak, például a vállalat 100 éves jubileumán, legutóbb pedig a balesetmentesen vezető járművezetők részére szervezett ünnepségen, ahol a 35 éves balesetmentes közlekedésért díjazták - olvasható a vállalati ismertetőben. „Becsüljük szakmai tudását, tiszteljük akaraterejét, odafigyelését, a nyugdíjas éveihez pedig mindannyian jó erőt és egészséget kívánunk, már csak azért is, mert József számára nagyon fontos a család, négy gyermeke és három unokája van” - fogalmaz a kommüniké.

Megható pillanatok

„Vegyes érzelmek kavarognak bennem, nehéz elbúcsúzni a megszokott, szeretett munkahelytől, de mégis kellemes érzés, meghatottság tölt el a kollégák váratlan kedves búcsúztatásán” - mondja Palencsár József az utolsó forduló után. A nem könnyű munka mellett, nagyon sok szép élménnyel gondol vissza az utasaira, kollégákra. Kérdésünkre, hogy milyen emlékezetes pillanat volt pályáján nehezen tud választani. Aztán elmeséli, hogy három évvel ezelőtt a Szentgyörgy úton felfelé haladva a havas úton eléje kanyarodott egy furgon, mely a lejtő tetején elakadt. A busz tele utassal kénytelen volt megállni, majd lassan elkezdett hátrafelé csúszni, a mögötte álló kocsisorra. „Végigfutott a hátamon a hideg” - idézi fel. Azért nem lett nagyobb baj, sikerült időben megállni a járművel. Az ünnepségen szerényen húzódott meg az ünnepelt mellett egy fiatalember. Kiderült, ő a buszvezető Dávid fia, aki apja örökébe lépett, szintén ezt a szakmát folytatja. „Olyan szép példát állított elénk apa, hogy már kisgyermek koromban elhatároztam, ha tudom, folytatom a munkáját” - mondja meghatottsággal hangjában. Az ünnepség végén a vezetők, kollégák sora köszöntötte a búcsúzót, aki most is tele van tervekkel. „Több idő lesz az unokákkal meg a telekkel foglalkozni”- mondja mosolyogva.

ÉM-PGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában