Helyi közélet

2015.04.21. 12:14

Felkészülten adják át a tudást

Miskolc - Tanfolyamon vettek részt azok a szakemberek, akik a diákok gyakorlati képzését vezetik.

Miskolc - Tanfolyamon vettek részt azok a szakemberek, akik a diákok gyakorlati képzését vezetik.Oklevelet vehetett át hétfőn a BOKIK-székházban az az 50 szakember, akik részt vesznek a szakképzéssel foglalkozó iskolák gyakorlati képzésében. A 60 órás képzés alkalmával pedagógiai, pszichológiai és módszertani ismereteket sajátítottak el.

Az ünnepségen Bihall Tamás, a BOKIK elnöke elmondta: napjaink gyakorlati képzése nem nélkülözheti az oktatók szakmai elméleti és gyakorlati felkészültsége mellett a tudás átadásához szükséges pedagógiai-pszichológiai ismereteket. Ez a duális képzés bevezetésével pedig egyre nagyobb hangsúlyt kap. A mai tanulókkal való bánásmódhoz, a problémás gyerekek képzéséhez, az oktatási folyamat megismeréséhez elengedhetetlenek a módszertani ismeretek.

Ez a program azoknak a gazdálkodó szervezeteknek biztosít támogatást, amelyek együttműködési megállapodással vagy tanulószerződéssel végzik a gyakorlati képzést az iskolarendszerű oktatásban résztvevő diákok esetében.

Azokban a szakképesítésekben, amelyeknél a diákok gyakorlati képzése mestervizsgához kötött, mestervizsga felkészítő kurzusukon sajátítják el az oktatók a pedagógiai ismereteket.

Ingyenes volt

De vannak olyan szakképesítések is ahol ez nem lehetséges, mert nincs mestervizsga szint kialakítva. Ezekben a szakképesítésekben ingyenes, 60 órás módszertani felkészítést biztosít a kamara a gyakorlati képzésben résztvevő szakembereknek. Ezen a felkészítésen elsajátíthatják a gyakorlati tudnivalókat. Megyénkben 50 szakember képzését támogatta ez a program. Az oktatók többsége a kereskedelem és a szociális szféra területéről vállalkozott a pedagógiai, pszichológiai, módszertani ismeretek elsajátítására, jelezte Bihall Tamás. Hozzátette: a duális képzésnek akkor van eredménye, ha a diákok piacképes ismeretekre tesznek szert.

Skoda Lászlóné, a képző cég ügyvezetője azt hangsúlyozta: a mai gyerekek mások, mint a 10-20 évvel ezelőttiek voltak. Azonban közös érdek, hogy az iskolából kikerülő diákok megállják a helyüket a munkahelyen.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában