Helyi közélet

2015.04.03. 21:06

Azonnal lebuktak az éjjeli robogótolvajok Miskolcon

Miskolc - Egy miskolci férfi akkor értesült kismotorjának eltűnéséről, amikor a rendőrök jelezték, hogy vissza akarják adni neki.

Miskolc - Egy miskolci férfi akkor értesült kismotorjának eltűnéséről, amikor a rendőrök jelezték, hogy vissza akarják adni neki.

A helyi rendőrkapitányság járőrei közterületi szolgálatellátásuk közben Miskolcon, a Pozsonyi utcán 2015. április 3-án 3 óra 15 perckor egy parkolóba behajtó segédmotoros kerékpárra lettek figyelmesek, mellyel három kamasz fiú közlekedett.

A zavartan viselkedő fiatalok az egyenruhások kérdéseire ellentmondásosan feleltek, azt válaszolták, hogy az általuk használt motort azt megelőzően - a több, mint félszáz kilométerre található - Tornanádaskán vásárolták. Néhány perc múlva azonban a két 14 éves fiatalkorú fiú, egyikük egy évvel fiatalabb öccsével közösen elismerte, hogy a robogót másfél órával azt megelőzően egy miskolci pályaudvar tárolójából lopták el.

A bűncselekmény elkövetésén tetten ért két, 14. életévét betöltött fiatalkorú fiút a rendőrök előállították a Miskolci Rendőrkapitányságra, míg a harmadik, gyermekkorú társukat a járőrök biztonsági intézkedés keretében hazavitték.

A rendőrök ezt követően megjelentek a közeli vasúti pályaudvaron, ahol felvették a kapcsolatot a jármű tulajdonosával. A munkahelyén tartózkodó férfi megdöbbenve hallotta a járőröktől, hogy az a motor, amivel előző este dolgozni jött, már nincs a tárolóhelyén.

Az ügyben a Miskolci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el és folytat büntetőeljárást. A lefoglalt, majd a rendőrkapitányságra beszállított motort az ügy előadója még a bűncselekmény elkövetésének napján visszaszolgáltatta a jogos tulajdonosnak.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában