Helyi közélet

2015.04.10. 19:53

A jövő bajnok pilótáit keresi a B3 Racing

Budapest - Egyedülálló tehetségkutató versennyel keresi a jövő ígéretes autóversenyzőit a B3 Racing. A több fordulóból álló megmérettetésen kiemelkedő eredményt nyújtó fiatalok igazi tesztvezetési lehetőséget és akár „ülést” is kaphatnak a csapatnál a jövőben.

Budapest - Egyedülálló tehetségkutató versennyel keresi a jövő ígéretes autóversenyzőit a B3 Racing. A több fordulóból álló megmérettetésen kiemelkedő eredményt nyújtó fiatalok igazi tesztvezetési lehetőséget és akár „ülést” is kaphatnak a csapatnál a jövőben.

A 2015-ben is a HELL csapatát erősítő B3R a tehetséggondozás elkötelezett híve és annak érdekében, hogy saját istállójában nevelhesse ki a jövő bajnok autóversenyzőjét, tehetségkutató versenyt hirdetett, melynek első fordulójában a Sim Race Series online szimulátor-versenyén rostálta a rengeteg jelentkezőt. Az első feladaton továbbjutók szerda délelőtt egy felmérésen vettek részt ún. Fit4Race edzésprogram keretében, amely nagyon fontos a különböző egyensúlyi és koordinációs képességek vizsgálatában, melyre az autóversenyzésben is nagy szükség van. Nem titok, hogy a csapat kétszeres Lotus Ladies Cup bajnoka, Bús Edina is többek között ezzel az edzésmódszerrel készül második SEAT LEON Európa Kupa sorozatára.

„Nagyszerű kezdeményezésnek tartom a tehetségkutató programot. A színvonaloról sokat elmond, hogy a fiúk már a felmérésen is kiválóan telljesítettek és egytől egyig elhivatottak voltak. Ha egy-egy fiatal versenyző sikeréhez hozzá tudtam járulni munkámmal, az külön öröm számomra.” – mondta el a különleges edzésprogram kapcsán Matics Zsolt, a Fit4Race vezetője.

Az autóversenyzés világába fokozatosan egyre jobban belekóstoló fiatalok ezután már „éles” szimulátor versenyen és gyorsasági, illetve reflex feladatokkal mérhették össze a tudásukat, rátermettségüket a csapat bázisán, a Hunagroringen felállított szimulátor „arénában”. Itt már azonos feltételek és szakmai kontroll mellett kellett teljesíteni, és ahogyan az igazi autóversenyeken, a köridő döntötte el a sorrendet a jelentkezők között. A tét ezúttal már nem kevesebb volt, mint a tehetségkutató döntőjébe jutás.

A program záró etapjaként az első napi feladatokat legjobban teljesítő fiatalok a Hungaroringen, a B3 Racing Suzuki RCM autóival mérhették össze tudásukat, vagyis két nap alatt a szimulátor képernyője elől, egy versenyautó volánja mögé ülhettek és ezzel valaki talán profi pályafutásának legfontosabb lépését tette meg...

„Ez a program nem csak a fiatal pilótáknak nagy lehetőség, hanem nekünk, a csapatnak is! Ráadásul a kiválasztott fiatalok, akik életükben először ültek versenyautóban, minden várakozáson felül teljesítettek, ami nagyon nagy öröm számunkra, és a programunk fontosságát igazolja.” – értékelte az egyedülálló autós tehetségkutatót Bari Dávid, a B3R technikai vezetője.

A felméréseken és a teszten legjobban teljesítő négy tehetséges fiatal már a B3 Racing profi csapatának előszobájában érezheti magát.

- Tóth Eszter Anna, ​PR menedzser, HELL ENERGY Magyarország Kft. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában