Helyi közélet

2015.03.31. 09:01

Zöldfoglalkoztatás Borsodbótán

Borsodbóta - A Borsodbótai Önkéntes Tűzoltó -, Településszépítő-, Környezetvédő - és Foglalkoztatást Elősegítő Egyesület a saját településén és Sátán a munkanélküli és inaktív lakosságot vonta be a feladatok elvégzésébe.

Borsodbóta - A Borsodbótai Önkéntes Tűzoltó -, Településszépítő-, Környezetvédő - és Foglalkoztatást Elősegítő Egyesület a saját településén és Sátán a munkanélküli és inaktív lakosságot vonta be a feladatok elvégzésébe. Ezzel esélyt teremtettek a munkaerő-piacra történő belépésre és tartós foglalkoztatására. A projekt két esztendős időtartama alatt 200 millió forintot használtak föl, számos területet fejlesztettek az uniós pályázatnak köszönhetően.

A projektben ötvenen készségfejlesztő és szocializációs tréningen vettek részt, ezt követően tíz jelentkező vállalkozóvá válásra történő felkészítése zajlott. További tíz fő emelőgép kezelő képzésen, öten mezőgazdasági vontató vezető, szintén öten tehergépkocsi vezető oktatáson vett részt. Harmincan sajátították el a motorfűrész-kezelő, erdőművelő és fakitermelő szakma alapjait. A képzések után kilenc hónapos foglalkoztatás következett, ahol húszan dolgoztak napi szinten. Turbó akác ültetésen, és művelésen vettek részt Borsodbóta és Sáta közigazgatási területén. Ezen túl bekapcsolódtak a térségben megvalósuló erdőművelésbe, fakitermelésbe és egyéb erdészeti feladatok ellátásába.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában