Helyi közélet

2015.03.17. 16:37

Videó: Lopott csónakon eresztették le a lopott értékeket Tiszaújvárosban

Tiszaújváros - Azonosították a rendőrök azokat a garázsfeltörőket, akik a közelmúltban Tiszaújvárosban több bűncselekményt is elkövettek.

Tiszaújváros - Azonosították a rendőrök azokat a garázsfeltörőket, akik a közelmúltban Tiszaújvárosban több bűncselekményt is elkövettek.

Lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság ismeretlen tettesek ellen. A nyomozás adatai szerint 2015. március 4-én Tiszaújvárosban három garázst is feltörtek, ahonnan különböző használati eszközöket, többek között horgászbotokat, kerékpárt, láncfűrészt, bozótvágó kést, illetve pálinkát tulajdonítottak el.

A nyomozás eredményeként a rendőrök rövid idő alatt azonosították, elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható K. Levente 38 éves tiszapalkonyai lakost. A nyomozók 2015. március 16-án hallgatták ki gyanúsítottként a férfit, aki beismerő vallomást tett. A terhelt többek között elmondta, hogy Tiszaújvárosból egy a folyó partról elkötött csónakkal eresztették le az eltulajdonított értékeket Tiszapalkonyáig, illetve még további két hasonló módon elkövetett betörésről, illetve két kísérletről adott számot.

A rendőrök a gyanúsítottnál tartott házkutatás során megtalálták és lefoglalták a betörésekből származó értékek jelentős részét.

A beszerzett adatok alapján a gyanúsított a bűncselekményeket egy 27 éves cserépfalui társával követte el, aki időközben egy közúti közlekedési balesetben életét vesztette.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában