Helyi közélet

2015.03.20. 01:38

Újszerűen a közlekedési kultúra javulásáért!

Kazincbarcika - Diákoknak, vállalatoknak és magánszemélyeknek is szól az az újszerű közlekedésbiztonsági képzés, melyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium indított el a közelmúltban.

Kazincbarcika - Diákoknak, vállalatoknak és magánszemélyeknek is szól az az újszerű közlekedésbiztonsági képzés, melyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium indított el a közelmúltban.

A program alapja az internet, ezen keresztül lehet elérni a különböző célcsoportoknak szóló és a közúti közlekedési baleseteket csökkentése céljából készített képzési anyagokat.

A diákok a www. tanuloknak.hu oldalon, míg a vezetői engedéllyel rendelkezők pedig a www.kreszfelfrissito.hu weboldalon találnak célzott tananyagokat.

Kazincbarcika Város Önkormányzata is bekapcsolódott a programba; a hivatal külön felhívásban kereste meg az intézményvezetőket, hogy minél szélesebb körben használják ki a projekt nyújtotta lehetőségeket.

Ugyanakkor ezúton is felhívja a vállalkozások, cégek figyelmét az ingyenes és egyszerűen elérhető képzésre, melynek során a dolgozók felmérhetik és fejleszthetik meglévő tudásukat. Ezáltal pedig csökkenhet a balesetek bekövetkezésének kockázata, pozitív hozadékként a gépjárművek állaga is javulhat, és ez költségmegtakarítást eredményezhet. A március elsejétől június tizenötödikéig tartó ingyenes képzés kiváló lehetőség az állampolgárok számára is, hogy felfrissítsék az évekkel vagy évtizedekkel ezelőtt megszerzett tudásukat. S ez a gépjárművel, kerékpárral vagy éppen gyalogosan jövő-menők számára is előnyös lehet, hiszen a cél közös: biztonságos és balesetmentes közlekedés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában