Helyi közélet

2015.03.16. 00:47

„Számozott március” volt

Miskolc - „Számozott március” néven demonstrációt tartott Miskolcon a Roma Nemzetiségi Önkormányzat.

Miskolc - „Számozott március” néven demonstrációt tartott Miskolcon a Roma Nemzetiségi Önkormányzat.

Miskolc vezetése módszeresen elűzi az épülő stadion közvetlen közelében, az úgynevezett számozott utcákban élőket anélkül, hogy gondoskodna lakhatásukról” - fogalmazták meg, s ez ellen tiltakoztak a "Számozott március" elnevezésű népgyűlésen a Hetedik, Nyolcadik, Kilencedik, Tizedik utca előtt szombaton. A jelen levők transzparenseket tartva kiabálták be többek között azt: „Itt akarunk élni, itt születtünk, Miskolcon! Nem megyünk innen sehova.”

Felszólalt Iványi Gábor lelkész, Horváth Aladár, a Roma Mozgalom a Köztársaságért elnöke, Váradi Gábor, a Miskolci Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke és Csendes József szociológus. Elhangzott: a stadionra szánt 8 milliárd forintból 1-et fordíthatnák lakásépítésére, ebből sok család lakásproblémája oldódna meg. Nyilvánosságra hozták, hogy petíciót küldenek Brüsszelbe: ne támogassanak egy olyan kormány fejlesztéseit, amely romákat tesz földönfutóvá, egyúttal pedig ismerjék el őket politikai menekülteknek.

A rendezvény végén jelképesen lezárták a telepre bevezető egyik utcát, élőlánccal és piros-fehér-zöld szalaggal. Betűnként állt össze a felirat: „JOGÁLLAMOT AKARUNK!”

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában