Helyi közélet

2015.03.29. 21:20

Nem történt emberrablás Cigándon

Cigánd - Egy közösségi oldalról indult a valótlan hír elterjesztése.

Cigánd - Egy közösségi oldalról indult a valótlan hír elterjesztése.

A napokban többen is felkeresték Cigánd polgármesterét azzal a hírrel, hogy azt olvasták, Cigándon elraboltak egy gyereket.

– Lehet, valaki ezt egy nagyon jópofa viccnek szánta, de nem gondolt bele abba, hogy ez milyen következményekkel járhat – mondja Oláh Krisztián, Cigánd polgármestere.

Oláh Krisztián elmondása szerint az alaphír az volt, hogy Cigándon egy elsötétített, szlovák rendszámú autóval elraboltak egy gyereket.

– A rendőrséghez ilyen bejelentés nem érkezett, pedig ha ez így történt volna, a szülők rögtön a rendőrök segítségét kérték volna. A pletyka szárnyra kelt, már azt is híresztelték, hogy azt a gyereket megölték, a belső szerveit eladták. Sajnos, az emberek ilyenek. Rengeteg óvodás és iskolás gyerek szülője keresett fel azzal, hogy engedjék így el az utcáéra a gyereküket, ha ilyen veszélynek vannak kitéve. Igyekeztem őket egyenként megnyugtatni, hogy Cigándon és a Bodrogközben eddig sem fordult elő ilyen eset és a gyerekek biztonságban vannak, de végül emiatt a felelőtlen rémhírterjesztő miatt a rendőrséghez fordultam, igyekezzenek ők hivatalosan is megerősíteni, nem történt ilyen bűncselekmény.

További részletek a hétfői Észak-Magyarországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában