Helyi közélet

2015.03.31. 08:58

Napelemek az iskolára Borsodnádasdon

Borsodnádasd - Húsz millió forintot fordíthattak Borsodnádasdon az általános iskola fejlesztésére.

Borsodnádasd - Húsz millió forintot fordíthattak Borsodnádasdon az általános iskola fejlesztésére.Napokon belül befejeződik az a fejlesztés Borsodnádasdon, amely a Móra Ferenc Általános Iskola energiahatékonyságát segíti elő. A belügyminisztérium által elnyert KEOP-pályázatnak köszönhetően 20 millió forintot fordíthatnak a településen napelemek telepítésére. Az előzetes számítások szerint az éves energiafelhasználás ezzel 2 millió forinttal lesz kevesebb az oktatási intézményben, mint eddig. A munkálatokat már most, a tavaszi időszakban elvégzik, hogy a napos hónapokban már hasznát vegyék a napelemeknek.

- Az iskolánk szakmai munkáját a KLIK felügyeli, de a fenntartása továbbra is az önkormányzat hatáskörébe tartozik – árulta el kérdésünkre Kormos Krisztián, polgármester. Öt esztendeje újítottuk föl, de azóta az épület megbirkózott már a vízzel és a tűzzel is. Természetesen minden lehetőséget kihasználunk arra, hogy fejlesszünk, ezért nagyon boldog vagyok, hogy sikerrel vettünk részt ezen a pályázaton. A telepítés most már gyakorlatilag kész, innentől kezdve várjuk a napos heteket, hónapokat, hogy megkezdődjön az energiatermelés.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában