2015.03.11. 15:58

Közlemény - Kokárdát oszt a Jobbik Ifjúsági Tagozat Miskolcon is

Miskolc - A Jobbik Ifjúsági Tagozat országos kokárdaosztási akciót indít, így március 15-e előtt Miskolcon is találkozhat a lakosság a párt fiatal aktivistáival, akik egy-egy kokárdával kívánják felhívni a figyelmet nemzeti ünnepünk fontosságára. Minderről Szilágyi Szabolcs, a Jobbik önkormányzati képviselője és Szarka Dénes, a Jobbik Miskolci Ifjúsági tagozatának elnöke beszélt hétfőn.

Mint mondták, a Jobbik Ifjúsági Tagozat mindig is sokkal többet tűzött ki maga elé célul, minthogy „csak” egy politikait szervezet legyen: szerveztek már több karitatív akciót illetve nemzetépítő missziót, melynek szerves részét képezi a kokárdaosztás is. Ennek célja, hogy minél több ember szemét ráirányítsák március 15-re, és elérjék, hogy a miskolciak ne csak egy szabadnapként tekintsenek rá.

Közölték: tagjaik, aktivistáik a Városház téren fognak kokárdát osztani a járókelőknek egy-egy szórólap kíséretében, ahol az ünnep fontosságára és a kokárda jelentésére hívják fel a figyelmet.

Hozzátették azt is: a Jobbik 2015-re meghirdette az Önkéntesség évét, melynek keretében számtalan hasonló akcióra készül a párt azzal a céllal, hogy politikusaik ne szakadjanak el a hétköznapoktól. Képviselőik és asszisztenseik is havonta legalább egy napot, egy teljes műszakban önkéntes munkát vállalnak, ezzel is közelebb kerülve az adott ágazathoz, megismerve annak sajátosságait és hiányosságait az abban dolgozók problémáival együtt.

- Jakab Péter, Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke, miskolci frakcióvezetője -