Helyi közélet

2015.03.25. 12:04

Közlemény - Jobbik: A miskolci Fidesz most megmutatja, milyen kemény: egy 77 éves nénit akarnak az utcára tenni

Miskolc - Az ok: az idős hölgynek szemetes az udvara tekintve, hogy azt egy népes számozott utcai családdal kénytelen megosztani. Az önkormányzat 3 napot adott a szemét és az építési törmelék eltakarítására, különben felbontják a néni szerződését, így a számozott utcákból a híd alá mehet a beígért cserelakás helyett.

Miskolc - Az ok: az idős hölgynek szemetes az udvara tekintve, hogy azt egy népes számozott utcai családdal kénytelen megosztani. Az önkormányzat 3 napot adott a szemét és az építési törmelék eltakarítására, különben felbontják a néni szerződését, így a számozott utcákból a híd alá mehet a beígért cserelakás helyett.

Jakab Péter elmondta, a 77 éves Magdi néni korábban a Jobbiktól kért segítséget, miután a környéken élők terrorizálták: minden értékét ellopták, elbontották a WC-jét is, a kéményét pedig járólappal fedték le a téli mínuszokban. A Jobbik akkor arra kérte a MIK Zrt-t, biztosítson cserelakást az idős asszonynak, amelyre ígéretet is kaptak. Lakás helyett azonban egy felszólítást érkezett: 3 napon belül takarítsa el a hulladékot az udvarról, különben felbontják a bérleti szerződését.

Magdi néni rendelkezik szemétszállítási szerződéssel. A hulladék azért van az ő udvarán, mert azok, akik viszont nem rendelkeznek, rendszeresen oda hordják, tájékoztatott a frakcióvezető. Hozzátette: a Fidesz szerint ennek a 77 éves néninek az lenne élete hátralevő részben a dolga, hogy minden reggel eltakarítsa az éjszaka oda vitt szemetet, építési törmeléket, kibelezett hűtőt, különben mehet az utcára.


Magdi néni egész nap seprűvel jár, hogy összeszedje a szél által visszahordott szemetet.


Eddig hány esetben lépett fel a Fidesz ilyen keményen és gyorsan azokkal szemben, akik évek óta az önkormányzat bérlőiként lopják az áramot, illegális beköltözőket fogadnak be, nem fizetik a számláikat, az utcára öntik a szennylevet, nem rendelkeznek szemétszállítási szerződéssel, vagy megsértik a közösségi együttélés szabályait, tette fel a kérdést a Jobbik politikusa, szerinte ugyanis ezek egyesével is okot adnak a szerződésbontásra. Ha a városvezetés ezt megtette volna, ma cigánytelep helyett békés lakóövezet lenne a számozott utcák helyén.

Jakab Péter közölte, a Jobbik választ vár a Fidesztől arra: helyénvaló-e a városvezetés rendteremtési kudarca miatt egy 77 éves magyar embert büntetni, aki becsülettel ledolgozta az életét, adózott, fizette a számláit? Valóban ezt érdemli-e ma egy nyugdíjas Miskolcon? Elvárható-e, hogy egy idős ember 3 nap alatt oldja meg azt, ami az önkormányzatnak 25 év alatt sem sikerült: eltakarítani más szemetét, és megakadályozni az újraképződését? Igazságos-e, hogy eközben azok, akik putrivá züllesztették a város lakásait csereingatlant, vagy 2 milliós lelépési pénzt kapnak? A miskolci Fidesz-KDNP magyarnak, konzervatívnak és kereszténynek tartja-e magát ezek után?

A Jobbik természetesen nem hagyja magára Magdi nénit: a portája előtti udvaron összeszedtük a szemetet, egyben reméljük, hogy több akadályt már nem gördít a Fidesz egy kiszolgáltatott idős ember biztonságos helyre költöztetése elé – fogalmazott a Jakab Péter.

Előzmény:

Jakab Péter

Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke,

miskolci frakcióvezetője


Magdi néni szomszédja vagy nem kapott felszólítást, vagy nem érdekli


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában