Helyi közélet

2015.03.06. 18:22

Közlemény - Fidesz-KDNP: Harminc lakást már kiürítettek a Számozott utcákban

Miskolc - A kutya ugat, a karaván halad - a legpontosabban talán ezzel a mondással jellemezhetnénk a nyomortelep felszámolási programunk körül kialakult helyzetet 2015 március legelején, amikor éppen véget ért a kilakoltatási moratórium.

Miskolc - A kutya ugat, a karaván halad - a legpontosabban talán ezzel a mondással jellemezhetnénk a nyomortelep felszámolási programunk körül kialakult helyzetet 2015 március legelején, amikor éppen véget ért a kilakoltatási moratórium.

A nyomortelep felszámolási folyamatot Miskolcon, mint az köztudott, tavaly tavasszal gyorsította fel a városvezetés és a Fidesz-KDNP képviselőcsoportja. Azóta a város számos pontján indult meg az avult telepek bontása, de a legnagyobb érdeklődés a Számozott utcák kiürítését kíséri, kísérte.

A tudatosan egymásra épített városi intézkedéssorozat eredményeképpen, mára harminc Számozott utcai lakást ürítettek ki!

Ez a szám, ez az ingatlanmennyiség, élő cáfolata a telepfelszámolási programunk ellen huhogók rosszindulatú rémhíreinek.

Új információ, hogy a közgyűlési Fidesz-KDNP-s többség, terveink szerint, a jövő heti közgyűlésen a lakásrendeletünk módosításával újabb, a telepfelszámolást gyorsító intézkedéseket tervez elfogadni. Az egyik ilyen intézkedés szerint, a telepfelszámolásokkal érintett területen, így a Számozott utcákban, azon bérlőkkel már nem kötnek lakásbérleti megállapodásokat, akiknek a határozott idejű szerződésük lejár, illetve lejárt.

Azoknak a számozott utcákban élőknek, akiknek sem közüzemi, sem lakbértartozásuk nincs, az önkormányzat lehetővé teszi, hogy pályázatot nyújthassanak be önkormányzati lakás bérlésére a város más részeiben. De ez nem jelent automatikus lakáscserét, vagy különleges elbírálást! A pályázó csak abban az esetben kaphat másik bérlakást, ha az Ingatlankezelő által a kiírásban közzétett minden feltételnek megfelel.

A Fidesz-KDNP képviselőcsoportja, a miskolci városvezetés tehát nem áll meg félúton: a nyomortelep-felszámolási programunkat folytatjuk!

- Soós Attila, a Fidesz frakció vezetője, a Fidesz-KDNP szóvivője -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában