Helyi közélet

2015.03.17. 13:18

Közlemény - A miskolci városvezetés válasza a Science Múzeum kapcsán

Miskolc - Tompa Sándornak a Science Múzeummal kapcsolatos kérdéseit inkább saját magának, és egykori MSZP-s képviselőtársainak kellene feltennie!

Miskolc - Tompa Sándornak a Science Múzeummal kapcsolatos kérdéseit inkább saját magának, és egykori MSZP-s képviselőtársainak kellene feltennie!

A projektben ugyanis már a kezdetektől elszámolási problémák jelentkeztek, mert 2009-ben az MSZP-s önkormányzati vezetés – amelynek Tompa Sándor is tagja volt - szabálytalanul vásárolta meg a telket a Fűtőmű kft-től 233 millió Ft-ért, amely költséget nem lehet elszámolni a támogatás terhére. Emiatt támogatási szerződést kellett módosítani.

2009 nyarától 5 emberrel volt megbízási szerződése az MSZP-s önkormányzatnak havi díjazással, akik nem tudtak értékelhető eredményt felmutatni. A munka csak 2011-ben kezdődhetett el.

A mostani városvezetés többek között éppen ezek okán tett feljelentést hűtlen kezelés miatt ismeretlen tettes ellen.

A kivitelezés közbeszerzését a szocialista városvezetés 2010 elején úgy indította el, hogy nem voltak kiviteli tervek! Azok egy másik szerződés keretében csak 2011. augusztusában készültek el. Akkor derült ki, hogy a kivitelezés bekerülési költsége sokkal magasabb, és más műszaki megoldásokat tartalmazott. Ezek miatt építési engedély-módosítás is szükségessé vált.

A kivitelezés közbeszerzésekor is szabálytalanságok történtek, amire az azóta több alkalommal megtörtént közreműködő szervezeti ellenőrzések világítottak rá.

A Fűtőmű rekonstrukciót az MSZP-és városvezetés úgy képzelte el, hogy mellette megépül magánberuházásban a rockmúzeum. A terveket úgy készítették el, hogy az önkormányzat építette volna meg a közműveket mind a két beruházáshoz. Közös bejáratot terveztek a két létesítménynek, a fűtőműben semmilyen kiszolgáló szolgáltatás nem szerepelt, a büfé, kávézó csak a rockmúzeumban működött volna. A két létesítményhez a parkolót is a rock múzeum telkén biztosítottak volna. Az egész tervről világosan látszott, hogy a fűtőmű önállóan nem valósulhat meg, nem fenntartható.

De, mint látható, a szintén szocialista körökhöz köthető rock múzeum beruházása el sem indult.

Tompa Sándor DK-s képviselő pedig maga volt az egyik, aki megszavazta a Miskolci Fűtőmű projektet.

Mivel a rock múzeum nem valósul meg – már idő sincs befejezni -, ezért jelentős áttervezés vált újra szükségessé: bejárat, parkoló, büfé, stb.

Röviden: az MSZP-s miskolci városvezetés egy megalapozatlan, átgondolatlan projektet indított el, amelyről menet közben derült ki, hogy a rendelkezésre álló forrásokból nem lehet megvalósítani. Így bármilyen plusz pénzt kell a Science Múzeumra költeni, azért egyedül a korábbi szocialista városvezetés felelős!

Miskolc Megyei Jogú Város szocialistákhoz már nem kötődő, jelenleg futó mintegy 90 projektje kellő előkészítéssel, az ütemterveknek megfelelően, a határidők betartásával zajlik.

Miskolc, 2015.03.16.

- Miskolc Megyei Jogú Város, Sajtó-és Infokommunikációs Iroda -


Miskolc - A hétfői sajtótájékoztatót Kriza Ákos vasárnapi beszéde inspirálta. Hivatkozott arra, hogy Széchenyi és Dessewffy együtt működött a haza érdekében. Kormány oldal és ellenzék képes volt együtt dolgozni. Odafigyeltek a másik javaslataira, vitatkoztak és feleltek a kérdésekre amiket feltettek egymásnak. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában