Helyi közélet

2015.03.13. 14:30

Kiírták a pályázatot, "vihető" az Avas szálló

Miskolc - A felszámoló optimista, bízik benne, hogy elkel az épület.

Miskolc - A felszámoló optimista, bízik benne, hogy elkel az épület.Megjelent a pályázati kiírás csütörtökön a miskolci Avas szállóra a cégközlönyben, így az láthatóvá vált az EÉR (Elektronikus Értékesítési Rendszer) rendszeren is. Itt olvasható, hogy 308 800 000 forint az épület irányára. Március 28-tól lehet rá pályázni egészen április 13-án 16 óráig.

Mint korábban megírtuk, felszámolás indult a főutcai, romos épületet tulajdonló cég, a Multicasa Consulting Kft. ellen. A felszámoló cég, a záhonyi illetőségű Prudens Profit Controll Kft. már kétszer próbálta meg eladni az épületet, eddig sikertelenül.

Első alkalommal egyáltalán nem volt, másodszor pedig az egyetlen pályázó a kiírt vételárhoz képest sokkal alacsonyabb vételi ajánlatot tett, így az adás-vételi szerződés megkötése sem történhetett meg. Ez most a harmadik kiírás, Simon Péter felszámolóbiztos lapunknak múltkoriban úgy nyilatkozott, hogy optimista, bízik benne, hogy ez alkalommal sikerül majd értékesíteni az épületet.

Üresen áll

Az Avas szálló egyébként hosszú évtizedek óta áll üresen Miskolc főutcáján. A Multicasa elkezdte ugyan a felújítását tíz évvel ezelőtt, de 2009-ben végleg leálltak az építkezéssel. Azóta folyamatosan romlik az épület állapota (igaz, a város felújíttatta a homlokzatát), jelenleg 2–2,5 milliárd forintot kellene ráköltenie a vevőnek.

Az épületet 1997-ben adta el a miskolci önkormányzat a Multicasának. Nemrégiben kérdeztük a városvezetést, hogy pályáznak-e a megvételére, de kérdésünkre nem kaptunk választ.

ÉM-HM



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában