Helyi közélet

2015.03.17. 13:26

Ki a hibás a Science Múzeum miatt?

Miskolc - A város szerint az MSZP a felelős, az MSZP szerint ideje véget vetni a visszafelé mutogatásnak.

Miskolc - A város szerint az MSZP a felelős, az MSZP szerint ideje véget vetni a visszafelé mutogatásnak.A városvezetés által kiadott közlemény szerint Tompa Sándor (DK) önkormányzati képviselőnek a Science Múzeummal kapcsolatos kérdéseit inkább saját magának és egykori MSZP-s képviselőtársainak kellene feltennie. Mindezt azért írta az önkormányzat, mert Tompa Sándor már a múlt heti testületi ülésen és hétfői sajtótájékoztatóján is arról érdeklődött, miért csúszik a beruházás, illetve miért kerül egymilliárd forinttal többe, mint az eredeti ár.

A város szerint azért, mert 2009-ben az MSZP-s önkormányzati vezetés szabálytalanul vásárolta meg a telket a Fűtőmű Kft.-től 233 millió forintért, ezt az összeget nem lehetett elszámolni a támogatás terhére, emiatt támogatási szerződést kellett módosítani.

Nem lesz rockmúzeum

„A kivitelezés közbeszerzését a szocialista városvezetés 2010 elején úgy indította el, hogy nem voltak kiviteli tervek”, áll az önkormányzat közleményében. „Azok egy másik szerződés keretében csak 2011 augusztusában készültek el. Akkor derült ki, hogy a kivitelezés bekerülési költsége sokkal magasabb, és más műszaki megoldásokat tartalmazott. Ezek miatt építésiengedély-módosítás is szükségessé vált. A kivitelezés közbeszerzésekor is szabálytalanságok történtek, amire az azóta több alkalommal megtörtént közreműködő szervezeti ellenőrzések világítottak rá” – írja a közleményben. Az önkormányzat arra is kitér: „A fűtőmű-rekonstrukciót az MSZP-s városvezetés úgy képzelte el, hogy mellette megépül magánberuházásban a rockmúzeum, ám nem valósul meg, ezért jelentős áttervezés vált újra szükségessé: bejárat, parkoló, büfé – írja a városvezetés.

„A feljelentés csak blöff”

Az MSZP szerint a mostani városvezetés csak visszafelé mutogat, Földesi Norbert, a párt miskolci frakciójának vezetőhelyettese szerint a feljelentés emlegetése (lsd. kapcsolódó cikkünket – a szerk.) is csak blöff, hiszen a polgármester 74 ügyben tett feljelentése közül egyik sem állta meg a helyét. Úgy véli, az önkormányzatnak most már a projekttel kellene foglalkoznia, hogy ne fusson ki a módosított határidőből és ne kelljen milliárdokat visszafizetni az uniónak.

ÉM-NSZR


Miskolc - A városvezetés szerint átgondolatlan volt a projekt, amit elődjeiktől örököltek. tovább »

Miskolc - A hétfői sajtótájékoztatót Kriza Ákos vasárnapi beszéde inspirálta. Hivatkozott arra, hogy Széchenyi és Dessewffy együtt működött a haza érdekében. Kormány oldal és ellenzék képes volt együtt dolgozni. Odafigyeltek a másik javaslataira, vitatkoztak és feleltek a kérdésekre amiket feltettek egymásnak. tovább »

Miskolc - Tompa Sándornak a Science Múzeummal kapcsolatos kérdéseit inkább saját magának, és egykori MSZP-s képviselőtársainak kellene feltennie! tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában