Helyi közélet

2015.03.16. 15:11

Két okból is zárva voltak a boltok

Miskolc - Ez volt az első hétvége, amikor vasárnap nem nyithattak ki a boltok. Csakhogy egyúttal nemzeti ünnep volt.

Miskolc - Ez volt az első hétvége, amikor vasárnap nem nyithattak ki a boltok. Csakhogy egyúttal nemzeti ünnep volt.– Nem különbözött a szombati forgalmunk attól, mint amikor nemzeti ünnep miatt egy napig zárva tartunk – tájékoztatott a miskolci Árucsarnok vezetőhelyettese. S valóban, amikor kora délután ott jártunk, nem tapasztaltunk tumultust, s áruból sem volt hiány.

P. László bevásárlóko­csijába belepillantva közösen megállapítjuk, hogy tipikusan olyan árucikkek vannak benne, amilyenekért egy férfi szívesen leugrik a boltba.

– Így, hogy vasárnap nem lesz rá mód, szombatra marad a vasárnapra való bevásárlása is, de inkább csak a tejet, kenyeret érinti, beleértve a folyékony változatát is – mondja vidáman. – Főzni eddig is két napra főztünk, s előre vettük meg a hozzávalót. De azért felháborít, hogy kívülről bele akarnak szólni a magyar emberek szokásába.

Barakonyi Józsefné az unokájával hosszú lista alapján vásárol.

– Végül is az ember így is, úgy is megveszi, ami kell. Nem mondom, jó volt, hogy ha vasárnap délben eszembe jutott, hogy még kellene egy sütőpor, le lehetett ugrani érte, de azért az egy-egy sütőporért aránytalan lenne egy ekkora boltot nyitva tartani. A bolti dolgozók is hadd pihenjenek! A két órával hosszabb szombati nyitva tartást is fölöslegesnek tartom, ugyan ki jön késő este vásárolni?! Legfeljebb az, akinek kocsija van. A tömegközlekedést sem fogják ahhoz igazítani. Át kell szokni, s át is szokunk majd, viszont az is igaz, hogy nem kellett volna annak idején rászoktatni a vasárnapi nyitva tartásra.

Egy árut pakoló dolgozó is bekapcsolódik a beszélgetésbe, hangot adva annak: ő kifejezetten örül annak, hogy vasárnap a családjával, két gyermekével lehet. A szombati plusz két órát szívesen teljesíti ennek fejében, s tőlük senkit nem is küldtek el.

Azt firtatom: mi van, ha nem élelmiszerről van szó, ha mondjuk az építkezők boltjából kellene valami hirtelenjében vasárnap, vagy éppen más napon nincs alkalom ruhaneműt, cipőt választani?

– Mindent meg lehet oldani, ehhez is hozzá lehet szokni – kapom a választ.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában