Helyi közélet

2015.03.08. 17:34

Kaposvári diák nyerte az országos rendészeti versenyt

Putnok - Putnokon, a Gomba Levente Gimnáziumban rendezték meg a XI. Országos Középiskolai Rendészeti Tanulmányi Verseny egyéni országos döntőjét.

Putnok - Putnokon, a Gomba Levente Gimnáziumban rendezték meg a XI. Országos Középiskolai Rendészeti Tanulmányi Verseny egyéni országos döntőjét.

A Belügyminisztérium, az Országos Rendőr-főkapitányság, valamint a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által meghirdetett XI. Országos Középiskolai Rendészeti Tanulmányi Verseny egyéni kategória országos döntőjét 2015. március 4-6. között a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Putnokon tartották. A háromnapos megmérettetés szervezője az Országos Rendőr-főkapitányság, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság, az Ózdi Rendőrkapitányság, valamint a rendezvénynek otthont adó, helyi Gomba Levente Gimnázium volt.

A sajtó nyilvános keretek között megtartott zárónapi eredményhirdetésre a gömöri város Belvárosi Művelődési Központjának épületében került sor, melyet - rendőri és katasztrófavédelmi vezetők mellett - Bánné Dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés alelnöke, Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője, valamint Tamás Barnabás, Putnok város polgármestere is megtisztelt jelenlétével.

Az országos döntőn való részvételre magát kvalifikáló 25 diák előbb írásban, majd szóban is megmérettette magát a versenyen belügyi rendészeti ismeretek (rendészeti ismeretek, katasztrófavédelmi ismeretek, speciális társadalmi ismeretek, rendészettörténet), valamint idegen nyelvi (angol vagy német) tantárgyakból. A kiírás szerint a verseny 1-10. helyezettje – amennyiben később rendészeti szakközépiskolába adja be jelentkezési lapját és megfelel a pályaalkalmassági feltételeknek – a felvételi szabályzatban meghatározott kedvezményben részesül.

Az összesített eredmények alapján a versenyt Aracsi Valentin, a kaposvári Eötvös Loránd Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 12. osztályos diákja nyerte. Második helyezést ért el Bosnyák Martin, harmadik lett Schlapp Balázs, míg negyedik helyen Lazanov Gábor végzett. Ők utóbbiak mindhárman a mohácsi Radnóti Miklós Szakközép- és Szakiskola, Kollégium végzős diákjai. Kiemelést érdemel, hogy idén a második és harmadik helyet megszerző diák tavaly is a 25 fős országos döntő résztvevője volt!

Az összesített helyezésekért járó díjakat – a verseny védnöke, Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány képviseletében - Nagy-Juhák Ildikó r. alezredes, az ORFK Humánigazgatási Szolgálat Képzésszervezési Osztály vezetője, valamint - Dr. Bakondi György tű. altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetőjének képviseletében – Dr. Gubicza József tű. ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztály vezetője adta át.

A katasztrófavédelmi ismeretekből I. helyezést elérő Bosnyák Martin és a rendészeti ismeretekből legjobb eredményt elérő Schlapp Balázs, valamint felkészítő tanáruk, Riegelman Zsolt az ezért járó elismerést 2015. április 25-én Budapesten, a Városligetben megrendezésre kerülő Rendőr- és Tűzoltónapon veheti majd át.

A záró-rendezvényen a legeredményesebb Borsod-Abaúj-Zemplén megyei versenyzőnek, Novák Norbertnek, és felkészítő tanárának, Éliás Krisztiánnak Ruszkai József r. ezredes, megyei rendőrfőkapitány-helyettes rendőrségi emlékplakettet-, míg a katasztrófavédelmi feladatok teljesítésében legjobb borsodi eredményt elérő Ladomérszki Istvánnak és felkészítő tanárának, Éliás Krisztiánnak Lipták Attila tű. dandártábornok, a Borsod-AbaújZemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója serleget adott át. A legjobb „hazai” versenyzők és felkészítő tanáruk a szerencsi Bocskai István Gimnázium és Szakközépiskolát képviselték az országos döntőn.

A verseny szervezésében nyújtott kiemelkedő munkájuk elismeréseként mások mellett tárgyjutalomban részesült Tőkés Tamás tű. százados, az Ózdi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnoka, dr. Molnár Tamás r. őrnagy, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője és Sándorné Gyurcsik Erika, a putnoki Gomba Levente Gimnázium intézményvezetője. A verseny magas színvonalú megrendezéséhez nyújtott támogatásáért a szervezők köszönetüket fejezték ki Tamás Barnabásnak, Putnok Város polgármesterének.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában