Helyi közélet

2015.03.25. 08:25

Fókuszban a megye közlekedésbiztonsága

Tarcal - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság (MBB) 2015. március 24-én Tarcalon tartotta soron következő ülését, melyen a közlekedési szakemberek áttekintették és értékelték a megye közlekedésbiztonsági helyzetét.

Tarcal - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság (MBB) 2015. március 24-én Tarcalon tartotta soron következő ülését, melyen a közlekedési szakemberek áttekintették és értékelték a megye közlekedésbiztonsági helyzetét.

A tanácskozáson a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberein túl megjelentek a közúti közlekedés biztonságáért felelős, illetve abban érintett további szervek és szakemberek is.

Kovács Béla r. ezredes, megyei rendőrfőkapitány-helyettes, az MBB elnöke; Pitkó László r. alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztály vezetője, az MBB ügyvezető elnöke; valamint Dr. Lovassyné Németh Mária r. alezredes, az MBB titkára adtak tájékoztatást az elmúlt időszak főbb baleseti mutatóiról, illetve a balesetek megelőzése érdekében kifejtett tevékenységről.

Az MBB ügyvezető elnöke a bizottság tagjainak rövid tájékoztatást adott arról, hogy a VÉDA Közúti Intelligens Kamerahálózat első rendszerelemei, a változtatható helyű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pontok hamarosan a megyében is megkezdik éles üzemüket, a mérések 2015. március 26-tól már joghatással járnak. Pitkó r. alezredes, emellett utalt rá, hogy a vadelütéssel járó balesetek megelőzése érdekében a közeljövőben megbeszélést tartanak a megyei vadászkamarával, valamint az érintett közutak kezelőivel.

Ezt követően a területileg illetékes Szerencsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője, Görcsös Lajos r. alezredes, a Szerencsi Területi Balesetmegelőzési Bizottság képviseletében tájékoztatta a jelenlévőket a testület elmúlt öt évben végzett munkájának eredményeiről.

A bizottsági ülést megtisztelte jelenlétével Kiss Csaba r. alezredes, az ORFK Autófelügyeleti és Balesetmegelőzési Osztály vezetője, Keresztesi János r. alezredes, a Szerencsi Rendőrkapitányság vezetője, valamint Butta László, Tarcal község polgármestere is.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában