Helyi közélet

2015.03.11. 08:55

Csak kettő, és csak Zemplénben

Sátoraljaújhely, Szerencs - A törvényi meghatározásnak megfelelően két hipermarket mentességet kapott.

Sátoraljaújhely, Szerencs - A törvényi meghatározásnak megfelelően két hipermarket mentességet kapott.Ahogy arról már beszámoltunk: március 8-án volt az utolsó vasárnap, amikor megyénkben minden nagyobb üzletben lehetett vásárolni, hiszen 2015. március 15-től lép életbe a törvény, amely szabályozza az üzletek vasárnapi zárva tartását.

Ennek értelmében a nagyobb üzletek március 22-től vasárnaponként nem nyithatnak ki, de a törvényben kivételeket is megfogalmaztak, így egyebek mellett a világörökségi területekre nem érvényes a tilalom. Ennek értelmében megyénkben a Tokaj történelmi borvidék nem esik a törvény hatálya alá, így Szerencstől Tokajon és Sárospatakon át egészen Sátoraljaújhelyig minden kisebb és nagyobb településen ezentúl is nyitva lehetnek vasárnaponként az üzletek és bevásárlóközpontok.

A zempléni régióban Szerencsen és Sátoraljaújhelyen is jelen van a Tesco, ezért arról is írtunk, megkérdeztük a vállalat sajtóosztályát, mi lesz ezzel a két üzlettel. A cikk megjelenéséig nem kaptunk választ, azt követően viszont igen, ezért ezt is megosztjuk az olvasókkal: „A törvényi meghatározásnak megfelelően 209 áruházunkból a szerencsi és sátoraljaújhelyi hipermarketjeink a mentességet kapott területen helyezkednek el, így ezek az üzletek március 15-e után is nyitva lesznek vasárnaponként, és egész héten 0–24 órás nyitva tartással üzemelnek majd. Ennek megfelelően a továbbiakban 207 áruházunk zárva tart majd vasárnaponként. Március 15-e után ezek az áruházak a korábban megszokott és a törvény, illetve a helyi szabályok által meghatározott reggel 6 óra és este 10 óra között várják vásárlóinkat”.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában