Helyi közélet

2015.03.25. 17:41

Az időskorúak biztonságáért

Borsod-Abaúj-Zemplén - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és a Nyugdíjasok Megyei és Városi Képviselete bűnmegelőzési megállapodást kötött.

Borsod-Abaúj-Zemplén - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és a Nyugdíjasok Megyei és Városi Képviselete bűnmegelőzési megállapodást kötött.

A rendőrség kiemelt feladatai közé tartozik, hogy hozzájáruljon ahhoz a társadalmi igényhez, mely az idős emberek számára nyugodt életkörülményeket biztosít. A hatóság ugyanakkor törekszik arra, hogy az idős korosztály számára hiteles tájékoztatást adjon az őket fenyegető veszélyekről, illetve ezek elhárítási lehetőségeiről, ezzel is javítva szubjektív biztonságérzetüket.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye közrendjének, közbiztonságának további javítása, a bűncselekmények visszaszorítása érdekében a megye rendőri szervei folyamatos erőfeszítéseket tesznek. Ezen célok eléréséhez, a feladatok eredményes megvalósításához azonban szükséges a civil szervezetek hatékony feladatvállalása is, kiemelt tekintettel a bűn- és baleset-megelőzés, a közlekedésbiztonság munkájának támogatására.

A fentiekben megfogalmazott célokat figyelembe véve a Nyugdíjasok Megyei és Városi Képviseletének elnöke Spisák András, míg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság képviseletében Dudás Péter r. alezredes, bűnmegelőzési osztályvezető 2015. március 24-én együttműködési megállapodást kötött a vadnai Göőz Pál Művelődési Házban. Az ünnepi eseményen dr. Toldi-Tóth Gábor r. alezredes, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vezetője és Bencze Péter, Vadna polgármestere is jelen volt.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában